Itt vannak az idei nyár ütős konyhai dekortrendjei

Idén nyáron csodálatos, gazdag részletek és szebbnél szebb árnyalatok vidítanak fel minket főzés közben a konyhában.

Ha konyhafelújításon törjük a fejünket, de nincs ötletünk a dizájnra nézve, akkor 2021 konyhai enteriőrtrendjei hozhatják el a megváltást. A fenntartható anyagok egyre inkább utat törnek maguknak, de az elegáns elemekről sem kell még lemondanunk – idén az egyediséget ünnepeljük.

Lássuk, mik 2021 konyhai trendjei:

Minimalizmus a maximumon

A kis terek mindig nagy kreativitást igényelnek, de éppen ezért sokkal egyszerűbb bennük élni és tevékenykedni. Ha otthonunkban nincs elég szabad hely külön-külön az étkező és a konyha kialakításához, vagy egyszerűen csak szeretnénk spórolni a terekkel, akkor alakítsuk egybe a kettőt. Éljenek a beépített szekrények, a rejtett fiókok és a multifunkciós konyhapult!

Vad kontrasztok

Az elütő színek valójában sokszor csodásan mutatnak egymás mellett. Válasszunk ki két, a paletta ellentétes oldalán lévő árnyalatot, mint a zöld és a rózsaszín, vagy a kék és a sárga, így nemcsak a kedvünk lesz sokkal vidámabb, ha belépünk a konyhába, hanem a kreativitásunk is szabadabban szárnyalhat.

Századközepi csoda

Utazzunk vissza az időben, és fehérre festett konyhánk falaihoz passzintsunk fából és márványból készült kiegészítőket a kontrasztos hatásért. Egy retro hűtőszekrény már csak a ráadás, éljen az ötvenes évek Amerikája!

Színre színt

Felejtsük el a szabályokat, ami a színek párosítását illeti, és törekedjünk a legszivárványosabb hatás elérésére! Bár az eredmény képzeletben kaotikusnak tűnhet, a részleteiben végül mégis megbújik majd a harmónia. Amennyiben élénk kavalkádot szeretnénk a konyhánkból varázsolni, akkor mindenképpen vegyük számításba, hogy időtálló részletek mellett döntsünk, hiszen se a pénzt, se az időt nem éri meg, ha minden évben átalakítjuk a helyiséget. Ne hagyjuk, hogy a trendek befolyásoljanak minket, válasszuk azt, amiben kényelmesen érezzük magunkat.

Függőlámpák

Az Instagram egyik legnagyobb konyhai trendje napjainkban a függőlámpák használata. Nem csak praktikus és viszonylag könnyen variálható kiegészítő. A sütés-főzéshez elengedhetetlen a megfelelő világítás, így kitűnő választás lehet egy hasonló desig elem, ha egy kis csavart szeretnénk vinni az otthonunkba.

Nyugtató színek

Míg a sötétebb árnyalatok továbbra is hódítanak, egyre népszerűbbek lesznek a harmonikus, pasztellszínek mind a falak, mind a bútorok és kiegészítők terén. Ha azt szeretnénk, hogy konyhánk a nyugalom szigete legyen, ahol tényleg az alkotásé lehet a főszerep, akkor a halvány árnyalatok mellett tegyük le a voksunkat.

Dobjuk fel a padlót

Ha nem szeretnénk drasztikus változtatásokat hozni, akkor dobjuk fel a járólapot, így a szemünket sem fogja zavarni, ha kicsit kaotikusabb lesz a végeredmény, mint terveztük. Választhatunk izgalmas, mintás csempéket, de akár különböző színű, anyagú és mintájú burkolatokat is mixelhetünk egymással.

Forrásaink voltak: via és via


Még több konyhai tipp itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek