„Amikor valamit kitalálok, és azt meg is tudom valósítani, az utólag nekem mind szép emlék” – a Nosalty Főzőklub októberi arca Salamon Csilla hobbiszakácsunk

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Októberben Salamon Csillával készítettünk interjút, akinek házias, mégis kreatív, laktató, mégsem terhelő fogásaival már találkozhattatok az oldalon. Szia, Csilla!

A Nosalty, mint gasztrooldal nagyon sok mindenről szól: gusztusos ételekről, szép fotókról, néha formabontó, néha jól megszokott receptekről, érdekes cikkekről. De mindez mit sem érne, ha nem lenne mellé egy népes, sokszínű olvasói közösségünk. Azaz ti. Épp ezért indítottuk útjára cikksorozatunkat, a Nosalty Főzőklubot: hogy adjunk egy kis teret nektek is a bemutatkozásra. Az elkövetkező hónapokban rövid interjúkat olvashattok majd közösségünk tagjaival, akik minket, szerkesztőket is motiválnak aktivitásukkal és kreativitásukkal. Motiválódjunk hát együtt, fogadjátok sok szeretettel a Főzőklub újabb bemutatkozóját, Salamon Csillát!

„Amikor valamit kitalálok, és azt meg is tudom valósítani, az utólag nekem mind szép emlék”

Hogyan, mikor és miért kezdtél el főzni?

Én is, mint minden háziasszony, az alapoknál kezdtem a főzést, nagyjából 28 évvel ezelőtt, amikor a családnak kezdtem főzni.

Mi vitt rá arra, hogy megoszd a recepteket a Nosalty oldalán?

Ahogy próbálgattam magam a konyhában a sütés-főzés terén, rájöttem sok mindennek a csínja-bínjára. Saját magamat méregettem, meddig tudom feszegetni a határaimat. 2011. június 1-je óta írom a receptjeimet a Nosaltyra.

Mi jellemez téged, a főztödet, a receptjeidet?

Vidámság, kreatívság, cukiság.

Milyen tanácsot adnál a többi házi szakácsnak?

Mindenki tegye a dolgát saját belátása, ízlése szerint. Én is ezt teszem.

Mit hallgatsz főzés közben?

Vagy a Petőfi rádiót vagy a Horvát rádiót.

Csilla zalai ragulevesének receptjéért kattints a képre!

Melyik híres séf, szakács a példaképed?

Nincs példaképem.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Tejföl, vaj, margarin, főzőtejszín, sajt.

Étel, amit soha nem eszel meg?

Pacal, zúza.

Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?

Kreatív hidegtál.

Közért, hipermarket vagy piac?

Hipermarket és a saját kertem termései.

Kedvenc éttermed?

A kedvenc éttermem a saját konyhám.

Életed gasztroélménye?

Legnagyobb élményemmel együtt teljesült a legnagyobb álmom is a gasztrológiában: 2017-ben megjelent a „Csili konyhája” című saját szakácskönyvem, aminek nagy sikere lett. A másik gasztroélményem, amikor Gáspár Beával együtt reklámoztunk egy céget a saját diabetikus sütimmel.

Csilla szakácskönyve, a „Csili konyhája”

Kedvenc mondás a konyhában?

Rend, tisztaság, fegyelem, vidámság.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Amikor egy állatfigurát szeretnék készíteni, és a végén mindenre hasonlít, csak arra nem, aminek szántam.

Recept, amit álmodból is?

Mura-menti csirkemell.

Ki a kedvenc Nosalty szakácsod? Melyik a kedvenc recepted az oldalon?

Személy szerint senkit sem szeretnék kiragadni, mert én a Nosalty egész csapatát szeretem!

Van-e olyan dolog a konyhádban, amihez szép emlékek fűződnek?

Amikor valamit kitalálok, és azt meg is tudom valósítani, az utólag nekem mind szép emlék.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép és fotók: Salamon Csilla


Még több izgalmas interjút olvashatsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!