gasztro interjú

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

„Ez egy lakásétterem, de a színvonal a top éttermekhez húz”...

Szerda esti vacsorapartijaik során mondták először a barátaik, hogy nekik épp egy ilyen lakáséttermet kéne csinálniuk. Zaida és Igor, végigjárva a gasztronómia valamennyi lépcsőfokát, a legszínvonalasabb helyeken szerzett tapasztalatok birtokában, 2018 decemberében nyitották meg lakáséttermüket a Bihari János utcában. Kezdetekről, magyar és orosz konyháról, a skandináv siker titkáról beszélgettünk velük.

KormosLili

Megmutatni a kávét úgy, ahogy van – interjú a Barista...

Újhullámos kávézókat ma szinte minden második budapesti utcában találni, de egyre több vidéki városban is megjelennek a világos pörkölésű kávéból készült espressok és a krémes tejhabréteggel megkoronázott tejeskávék. A Repka Péter által alapított Barista Campus nemcsak azokat a baristajelölteket várja, akik a szakmában képzelik el a jövőjüket, azok előtt is nyitva áll az ajtó, akik egyszerűen csak szeretnének többet tudni a profi kávékészítés titkairól.

KormosLili

„Talán elfelejtik a vendéglátók, hogy ételt dobnak ki" – a...

Fél perc az életünkből – mindössze ennyi időt kell rászánnunk az ételrendelésre, ha letöltjük a Munch applikációját. A kidobásra ítélt, tökéletes állapotban lévő, fogyasztható ételek mennyisége évente körülbelül 1,3 milliárd tonnára rúg, a Munch-csapat pedig úgy döntött, itt az ideje leszámolni a pazarlással. A Munch.hu alapítótagjaival, Wettstein Alberttel és Perepelica Kirillel beszélgettünk.

Mucsi Blanka

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.