interjú

„A paprikás csirke az paprikás csirke, csak a legjobb csirkét...

Wolf Andrást sokan a tv képernyőjéről ismerhették meg, ám amikor épp nem a versenyzők által tálalt fogásokat szedi ízekre, számos népszerű vendéglátóhely működését felügyeli. Corporate chef-ként hozzá tartozik többek között a tavaly decemberben újranyitott Gundel, az ikonikus New York kávéház és a Séf Asztala étterem. Bár mindez soknak tűnik egy személynek, kreatív emberként lubickol a teendők között, és még arra is tudott időt szakítani, hogy leüljön velünk beszélgetni.

Szász Nóri

„A konyha kikapcsol, feltölt, ellazít” – a Nosalty Főzőklub szeptemberi...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Szeptemberben Tripsánszki Évát ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, akinek lenyűgözően szép, mégis nagyon házias receptjei már párszor szembejöhettek veletek az oldalon. Szia, Éva!

Nosalty

A zalai vendéglő, ami lesöpörte a fatányérosokat – legyen ilyen...

Különös együttállásból teljes újjászületés, avagy így talált egymásra a tisztességes munkájukról és kiváló kenyereikről híres zalai pék és az ambiciózus szakács. Közös gondolkodásuk és munkájuk gyümölcse Zala (régi-)új vendéglője, ahol idén nyáron egy nagyon izgalmas új korszak vette kezdetét. Irány a Keszthelyi-fennsík.

Nosalty

„Ez nem egy steril szálloda, és lehet, hogy felbuksz valahol...

A noszvaji Nomád hotel említésétől is felderül az arca annak, aki valaha járt már ott. A Balogh család által immár huszonhatodik éve üzemeltetett hotel és glamping kicsit olyan, mint egy téren-időn kívüli sziget, mintha a csak a kedvenc rokonainkat látogatnánk meg, hogy kipihenjük magunkat, és feltöltődve nézzünk szembe az új kihívásokkal. A hotel szívét-lelkét, Balogh Barbarát, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Barit kezdetekről, kihívásokról, és a legendás Nomád reggeliről is kérdeztük.

Nosalty

„Sohasem kényszerből vagy megszokásból főzök, talán ezért is érzem azt,...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Augusztusban Mányik Mariannát ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, akinek fitt, innovatív, mégis házias receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Marianna!

Nosalty

Megalapította a Káptalantóti Liliomkert piacot, otthonos éttermével is a gazdag...

Akinek van szeme a szépre és igénye a minőségre akkor is, ha az nem kiabálva hirdeti magáról, hogy ő a legjobb, az már felfedezte magának Diszelben a Vörös Lóhoz címzett kávéházat. Ez a kellemes, igazán otthonos hely reggel kávéval, reggelivel, napközben és este különböző meleg ételekkel és háztáji finomságokkal várja az arra látogatókat. Aki pedig ebbe az egészbe lelket öntött, az nem más, mint Harmathy Ildikó, akinek a ma már intézménnyé nemesült Liliomkerti piacot is köszönhetjük. Ildikóval visszatértünk egy kicsit a nagymama konyhájába, beszélgettünk új tervekről, és arról is, hogyan lett piacszervező és vendéglátós az egykori rákkutató biokémikusból.

Nosalty

„Szeretnék ennek a történelmi időszaknak a része lenni, szerepet játszani...

Négy évvel ezelőtt nyitotta meg Kolonics Zoltán és felesége, Varga Ágnes aprócska boutique cukrászdájukat a Kolosy tér közelében, azóta pedig minden évben szerepeltek a Dining Guide legjobb cukrászdáit összegyűjtő listán, idén pedig elnyerték az Év Cukrászdája címet. A szakmai elismerésen túl mégis a magyar vendégek a legfontosabbak számukra. Komoly törzsközönség jár hozzájuk, akiket hétköznap 14-15-féle süteménnyel várnak, hétvégére pedig 20 különleges, jellegzetesen „Málnás” desszert kerül a pultba. Kolonics Zoltánnal beszélgettünk.

Szász Nóri

„A csoda végül mindig a péken múlik” – a Nor/ma...

A letisztult, skandináv stílus és a kovászos pékáruk szerelmesei valósággal zarándokoltak a Kecskeméti utcába, mikor megnyílt a Nor/ma pékség. A lelkesedés nemcsak az újdonság varázsának szólt, a törzsvásárlók olyannyira kitartottak a hely mellett, hogy még a vendéglátószektor minden egységét próbára tevő covid alatt is segítettek nekik lendületben maradni. Olyannyira, hogy ez az időszak inspirálta a tulajdonosokat, Metz Alexandrát és Gerzsenyi Andrást, hogy vegyenek egy nagy levegőt, és útjára indítsák a Millenáris park bejáratánál található Nor/ma Grandot is. A nagy klasszikusok, mint például a kakaós csiga vagy a túrós batyu mellett megtalálhatók itt a skandináv kedvencek is, de aki este erre jár, azt gondosan válogatott natúr borokkal és kisüzemi főzésű sörökkel várják. Alexandrát és Andrást többek között az elmúlt három év tapasztalatairól, a közös vállalkozás kihívásairól és a Nor/ma titkáról kérdeztük.

Nosalty

„A boldog csirkék után már rég itt volt az ideje...

Krizmanics Norbert generációja példaképe is lehetne. A 30-at épphogy betöltő séf épp úgy megküzdött korosztálya démonaival, mint oly sokan, de motiváltabban és erősebben tért vissza, mint valaha. Jelenleg két menő pesti étterem, a BESTIA és a TG Osteria séfje. Ételeit minden hónapban sok ezren kóstolják.

Nosalty

„Remélem, vagy annyira felnőtt, hogy hiszti nélkül megeszed, vagy legalább...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júliusban Deák Andreát ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki otthonos, házias receptjeivel minden olvasónak meghozza az étvágyát egy jó ebédhez. Szia, Andrea!

Nosalty

„Az a fajta attitűd, ami most a vendéglátást övezi, a...

Közel húszéves a Kővirág-Étel, ital, ágy története, ami egyfelől közönségkedvenc hely Köveskálban, másfelől pedig családi vállalkozás Zakar Katáék számára, annak minden szépségével és fájdalmával. Egy kicsit borongós hétfő délelőttön, amikor Kata szavaival élve megnyugszik a táj a hétvégi zsongás után, vendéglátásról, vendégekről, örömökről és nehézségekről beszélgettünk.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.