„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a legtöbb háziasszony a sarki boltban megveheti” – a Nosalty Főzőklub júniusi arca Judit69 nevű hobbiszakácsunk

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

A Nosalty, mint gasztrooldal nagyon sok mindenről szól: gusztusos ételekről, szép fotókról, néha formabontó, néha jól megszokott receptekről, érdekes cikkekről. De mindez mit sem érne, ha nem lenne mellé egy népes, sokszínű olvasói közösségünk. Azaz ti. Épp ezért indítottuk útjára cikksorozatunkat, a Nosalty Főzőklubot: hogy adjunk egy kis teret nektek is a bemutatkozásra. Az elkövetkező hónapokban rövid interjúkat olvashattok majd közösségünk tagjaival, akik minket, szerkesztőket is motiválnak aktivitásukkal és kreativitásukkal. Motiválódjunk hát együtt, fogadjátok sok szeretettel a Főzőklub újabb bemutatkozóját, Baloghné Kele Juditot, azaz Judit69-et!

Fogadjátok szeretettel a Főzőklub újabb bemutatkozóját, Baloghné Kele Juditot, azaz Judit69-et!

Hogyan, mikor és miért kezdtél el főzni?

1989 óta főzök rendszeresen, amikor ugyanis férjhez mentem, külön konyhám lett. Aztán jöttek a gyerekek, ezért is fontos volt, hogy mindig friss étel kerüljön az asztalra. Azóta a főzés, de még inkább a sütés a szenvedélyemmé vált, és a mindennapjaim meghatározója.

Mi vitt rá arra, hogy megoszd a recepteket a Nosalty oldalán?

Mivel a Nosalty az egyik legnagyobb receptmegosztó oldal, a cél az volt, hogy a blogomon kívül minél több emberhez eljussanak a receptjeim.

Mi jellemez téged, a főztödet, a receptjeidet?

Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a legtöbb háziasszony a sarki boltban megveheti, de igen közel áll hozzám az olasz konyha, hiszen nagyon sok időt töltöttem el a mediterrán országban.

Milyen tanácsot adnál a többi házi szakácsnak?

Az elvem az, hogy ha nem sikerül egy-egy étel vagy sütemény, ne adjuk fel, próbálkozzunk vele többször.

Mit hallgatsz főzés közben?

Általában az aktuális rádióműsort szoktam hallgatni, de a csendet jobban szeretem.

Melyik híres séf, szakács a példaképed?

Bede Róbert és Széll Tamás a két kedvenc szakácsom.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

A hűtőmben mindig van valamilyen sajtféle, paradicsomszósz, olajbogyó, sonka, kész besamel, pesto, ricotta.

A mediterrán húsgombócos ragu receptjéért kattints IDE!

Étel, amit soha nem eszel meg?

Általában mindenevő vagyok, de a bogarakat, ízeltlábúakat, csúszó-mászó állatokat soha nem enném meg.

Te milyen étel lennél? Mi a „lélekételed”?

Én egy olasz pizza lennék, mivel kötődöm az országhoz, és sokfélét is kóstoltam belőle.

Közért, hipermarket vagy piac?

Általában mindháromban vásárolok, de a a helyi piac a kedvencem.

Kedvenc éttermed?

Nagyon ritkán járunk étterembe, inkább a bisztrókat szeretjük pl. a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró az egyik törzshelyünk.

Életed gasztroélménye?

Az életem gasztroélménye 9 db kisebb szakácskönyv kiadása.

Kedvenc mondás a konyhában?

Kedvenc mottóm, ami a blogom mottója is egyben: Egyszerű étkek – nagyszerű ízek.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Szeretem az ételekhez előre elkészíteni pl. az alaplevet, besamel mártást, szuvidált húsokat, zöldségeket. Sütikhez a vajas illetve főtt krémeket, alap linzertésztákat begyúrni. Kertemben sok fűszernövényt nevelek, ezeket télire leszárítani.

A joghurtos-citromos túrótorta receptjét ITT találod!

Recept, amit álmodból is?

Egy piskótareceptet bármikor, mérés nélkül is.

Ki a kedvenc Nosalty szakácsod? Melyik a kedvenc recepted az oldalon?

Nagyon sok szakács és étel/süti van a Nosaltyn, szinte mind kedvenc.

Van-e olyan dolog a konyhádban, amihez szép emlékek fűződnek?

Még kicsik voltak a gyerekek, a velük készített mézeskalács vagy sütögetés nagy-nagy élmény volt. Mára már felnőttek, kirepültek a családi fészekből, és alig várom, hogy majd a leendő unokáimmal mindezt átéljem.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép és fotók: Baloghné Kele Judit


Még több izgalmas interjút olvashatsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek