Nosalty Adventi Kalendárium – December 5. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December ötödikén készíts tojáslikőrt, és nézz meg egy régi filmet!

Elérkezett advent második vasárnapja, és a hét utolsó napján vegyük a fáradtságot, és pihenjünk egy nagyot! Persze nem akárhogy, hanem házi tojáslikőrt kortyolgatva. Nem elég pihentető a terv? Akkor indítsunk el egy régi filmet, és miközben nézzük, és szépen-lassan elengedjük az összes stresszt, legyünk büszkék magunkra, hogy elkészítettük a saját tojáslikőrünket.

Készítsünk tojáslikőrt

A nagyok madárteje

A tojáslikőr hasonló elv mentén működik, mint a madártej. Ha arrébb söpörjük a felhőket, és a krémes, vaníliás, aranyló tejet megbolondítjuk némi alkohollal, egy olyan forró italt kapunk, ami tökéletes jutalom egy hosszú hét végén.

Egészen megnyugtató, ahogy a tojássárgájától fokozatosan egyre sűrűbb lesz a tej, ahogy egyre erőteljesebben érezzük a vanília átható aromáját.

Óvatosan kavargassuk

Persze a tojáslikőr gyengéd lélek, vigyázni kell rá. A tojás könnyedén összeugrik, ezért alacsony, lassú hőnek kell kitennünk, nehogy ez megtörténjen.

Először a fűszeres tejet melegítsük föl, hogy az utolsó cukormorzsa is elolvadjon benne, majd a meleg (de semmiképp sem forró) tejjel ébresszük fel a tojássárgáját. Így egy hőmérsékleten lesznek a hozzávalók, és nem kell aggódnunk a kellemetlen kicsapódástól.

A végén fűtsünk be

Miután alacsony lángon, türelmesen selymesen sűrűre főztük a tojáslikőrünket, adjuk hozzá a dolog likőr részét is. Ha ezt korábban tennénk meg, elfőznénk az alkohol minden erejét, és oda lenne az ünnepi vidámság.

A tűzről levéve keverjük bele a whiskey-t vagy bármilyen más, számunkra szimpatikus alkoholt.

Régi idők mozija

A klasszikus, fűszeres és krémes ital mellé pedig egy klasszikus, frappáns párbeszédekkel fűszerezett és lágy zenével átszőtt film dukál. Válasszuk ki a kedvencünket (a Casablanca vagy Az élet csodaszép, netán az Óz, a csodák csodája mind nagyon jó választás lehet), és indulhat a kellemes, krémlikőrös moziest.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek