Nosalty Adventi Kalendárium – December 21. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December huszonegyedikén készíts ehető karácsonyfadíszeket!

Közeleg a 24-e, sokan talán már a fát is beszerezték, és gondosan nekitámasztották a kerti sufninak vagy az erkély korlátjának. Ha ez így van, akkor ideje elgondolkozni a karácsonyfadíszek témáján. Szeretnénk idén is ugyanazokat felaggatni, amiket tavaly és az előtte lévő összes évben? Szeretnénk újítani egy kicsit? Netán szeretnénk ehető karácsonyfadíszeket alkotni? Ha a legutolsó kérdésre igen volt a válasz, akkor ez a mai kalendáriumi ajándék épp nekünk szól.

Készíts ehető karácsonyfadíszeket

Az ehető díszek rengeteg előnye

De miért válaszuk idén az ehető díszeket? Következzen egy többé-kevésbé minden érvet kimerítő lista:

  1. az ehető díszek különlegesek, olyanra formáljuk az összeset, amilyenre csak akarjuk
  2. az egész család/baráti társaság/rokonság/lakóközösség részt vehet az alkotásban
  3. a díszek ehetők, így használat után akár meg is ehetjük őket
  4. nem kell újabb és újabb gömbökre, csengőkre, girlandokra és más dolgokra költeni
  5. az ilyen díszítés egy fokkal fenntarthatóbb is
  6. azt mondtuk már, hogy A DÍSZEK EHETŐK?

Mi kerüljön a fára?

A klasszikus mézeskalácstól és szaloncukortól elindulva, engedjük szabadjára a képzeletünket. Aggassuk tele a fát kisebb méretű gyümölcsökkel (akár zöldségekkel), ehető termésekkel, cukrokkal vagy más apró édességekkel.

De kerülhet az ágakra bármi más, amit kidob a kreatív elménk, és amit szívesen látnánk a fán, majd még szívesebben ennénk le az ágakról az éj leple alatt. Érdemes azért olyan dolgokat választani, amelyek kibírnak egy-két napot. Természetesen más jellegű díszek is szerepelhetnek a fán, hogy ne maradjon szegény csupaszon a díszek levadászása után.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Címlapról ajánljuk

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

További cikkek

Nem tart karácsonyi vásárt a főváros 2022-ben

Nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezi meg a főváros nonprofit cége a Vörösmarty téri vásárt. Ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz egyáltalán vásár a budapesti főtéren, csak a főváros szervezésében nem.