8 különleges karácsonyfadísz magyar kézművesektől

Ha új díszekkel szeretnéd felékesíteni idén a karácsonyfát, akkor a boltok helyett inkább nézz körül a magyar alkotók kínálatában! A kerámiától a makraméig rengeteg egyedi karácsonyfadísz közül válogathatsz.

Ha karácsony, akkor karácsonyfa, legyen az mű, vágott vagy földlabdás, nem állhat pőrén a nappaliban! Ezért az üveg és műanyag gömbök helyett most hoztunk 8 olyan hazai alkotót, akinek a munkájával feldíszítheted a fád a mesebeli hangulatért.

8 különleges karácsonyfadísz magyar kézművesektől

Kerámiák

Anko Kerámia

Hópehely és csillag, klasszikus karácsonyi minták...na de úgy biztosan nem láttad, mint az Anko Kerámiánál! Izgalmas textúrák és nem mindennapi színpárosítások teszik feltűnővé, mégis kifinomulttá ezeket a díszeket. Minden formából kell egy!

Madai Martina kerámia

Madai Martina kerámiáiról nem túlzás azt mondani, hogy egyedülállók – legutóbb például kerámia fokhagymareszelőt készített, nyáron pedig az ötletes és praktikus tervezésű gyümölcsmosótálja a nagy sláger. A karácsonyi szezonra is tartogatott meglepetéseket, így az ünnepi bögrék mellett retró díszeket lehet tőle rendelni.

Nem érdemes sokat vacillálni, mivel a hóemberkék el is fogytak már, de van még például mézeskalács házikó, retró gomba és hímzett szalagos diócska.

Lantos Judit Kerámia

Lantos Judit tárgyait tálaláshoz is szeretettel ajánljuk, akár az ünnepi vacsoraasztalra is, azonban aki igazán rajong a keramikus munkáiért, nem kell, hogy itt megálljon. Akár a karácsonyfát is díszítheti letisztult kerámia alkotásokkal – például ezekkel az apró, aranyozott ablakú házikókkal.

Porcelán

M. Kovács Conceptual Ceramics

Klasszikus karácsonyfadíszek kerülnek ki a kemencéből az M. Kovács Conceptual Ceramics újragondolásában – azaz porcelánból. A jól ismert spirális csigaformák az anyaghasználatnak köszönhetően épp olyan törékenyek, mint üvegből készült társaik, ugyanakkor a máz révén izgalmas színekkel és textúrákkal teszik modernné a feldíszített fát.

Sebesi István

Szintén a hagyományos karácsonyi díszekhez nyúl vissza Sebesi István, de ő inkább a gömbök formavilágából merített ihletet.

A porcelán díszeket az oldalán üzenetben lehet megvásárolni, december 19-én pedig Budapesten, a Manyi kézműves piacon, a Margit körút 16. szám alatt, 10-18 óra között.

Fotó: Sebesi István

Újrahasznosított

Ursuslupus

Az Ursuslupus márka szellemisége szerint egy kilyukadt gumimatrac vagy sátor is lehet érték, és valóban. Készülnek ezekből a látszólag elhasználódott alapanyagokból bicikliülés-huzatok, dekorációk gyerekzsúrokra, virágok, sőt akár karácsonyfadíszek is.

A szívforma nemcsak arra utal, hogy a szeretetet ünnepeljük karácsonykor, hanem arra is, hogy ilyenkor is lehet a környezetre odafigyelve dönteni.

Makramé

Friggweaving

A makramédíszek az utóbbi évek nagy slágerei lettek, és ha falidíszek készülhetnek belőlük, akkor miért ne lehetnének akár karácsonyfára való dekorációk is? Angyalok és rojtos makramék közül lehet rendelni a Makraméfabrik oldalán!

Makramefabrik

A tervező a makramék mellett mini gyapjú szőtteseket álmodott meg a karácsonyfára – egyszerű gömb-, csúcsos karácsonyfadísz-, harang-, csillag- és fenyőfaformákból lehet válogatni, különböző színű fonalakkal.

Címlapkép: M. Kovács Conceptual Ceramics


Még több karácsonyi tartalom:

Címlapról ajánljuk

További cikkek