Zseniális trükkel zsírtalanítja a mártásokat egy nagymama

Nincsenek többé zsíros szószok és mártások ennek a nagymamának köszönhetően! Napi tippünkben egy meglepően egyszerű, mégis hatékony módszert mutatunk!

Több órát töltöttünk el a TikTokon, mint amennyit nyugodt szívvel bevallanánk, de tagadhatatlan, hogy az alkalmazásnak köszönhetően rengeteg ötletes gasztro trükköt és receptet - néha elég furcsákat is, mint ez a bundázott oreo - sajátítottunk el. A legújabb a sorban egy olyan praktika, amivel a szószokból és mártásokból lehet könnyedén eltávolítani a zsírt. Mutatjuk is!

A legjobb házi gasztro trükkök ismerői a nagymamák, a TikTok nagyi pedig a nagyközönséggel is megosztja ezeket. A @brunchwithbabs felhasználónév alatt posztoló nagyi legújabb trükkje igazi életmentő, ha épp házi mártást vagy szószt készítesz, ráadásul nagyon egyszerű, de valószínűleg magunktól sosem jutott volna az eszünkbe.

@brunchwithbabs

You will never have to worry about greasy sauce or gravy again!!! #motherlyadvice #grandmasoftiktok #grandmatips

♬ original sound - Babs

Szóval kell hozzá egy merőkanál tele jéggel. Igen, jól olvastad, merőkanál jégkockákkal megtöltve, majd az alját a mártásba kell meríteni érinteni egy pár pillanatra.

A videón látszik, hogy ahogy kiemeli, a zsír odatapadt a merőkanál aljára, amire egyszerű a magyarázat: a hideg magához vonzza az összes zsírt.

Egy papírtörlővel letörli a zsírt, majd szükség szerint megismétli a folyamatot.

A videót több mint félmillióan kedvelték, és a legtöbben odáig meg vissza vannak a zsenialitásától, de vannak azért páran, akik nem lelkesedtek érte ennyire, mivel szerintük épp ez az extra zsír adja meg a mártás igazi ízét. Ízlések és pofonok, de ha kicsit szeretnéd diétásabbra a mártást, akkor mindenképp jó, ha ott van a zsebedben ez a trükk!

Forrásunk volt.


Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek csak neked, csak most:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?