Így lehet a tartármártásod több, mint porcukros tejföl
Már annyi mindent mártogattunk bele életünk során, de tudjuk egészen pontosan, hogy mi is a tartármártás? Vagy, pontosabban, hogy minek kéne lennie? Derítsük ki együtt!
Lakos BenedekMár annyi mindent mártogattunk bele életünk során, de tudjuk egészen pontosan, hogy mi is a tartármártás? Vagy, pontosabban, hogy minek kéne lennie? Derítsük ki együtt!
Lakos BenedekLegújabb kvízünk elég bonyolult kérdésekből áll, aki viszont egy kicsit is jártas a konyhában, tudni fogja a jó megoldásokat!
Liptai LillaNincsenek többé zsíros szószok és mártások ennek a nagymamának köszönhetően! Napi tippünkben egy meglepően egyszerű, mégis hatékony módszert mutatunk!
Szász NóriMíg Erdélyben a padlizsánkrém és a zakuszka uralja a nyár végi, ősz eleji befőzéseket, addig a Balkánon végtelen mennyiségű ajvárt készítenek a húsos, érett és édes (kápia)paprikából. Ezt az itthon is igen kedvelt finomságot te is gyorsan kivitelezheted, érdemes betárazni belőle télire.
Szekeres DóraVannak fogások, amelyek otthon a legjobbak, más ételek meg valahogy mindig finomabbak étteremben elkészítve, mert ha otthon próbálkozik velük az ember, valahogy sosem közelítik meg az éttermi változatot. Mutatunk pár tippet, amitől ez megváltozik.
Szekeres DóraNéha csak egészen apró dolgokon múlik az, milyen finom lesz az általunk készített étel. Egy főzőiskola frissen végzett diákja elárulta, mik azok az apró trükkök, amelyekkel még finomabbá teheted mindazt, amit sütsz/főzöl.
Masszi- Rigó CsillaA sóskát vagy imádjuk, vagy utáljuk, megosztó, egészen különlegesen savanyú ízével nem mindenki tud megbarátkozni, pedig jól elkészítve az egyik legkülönlegesebb zöldségfélénk, amely nemcsak egészséges, hanem egyedi is.
Szekeres DóraItt a spárgaszezon, és nincs is jobb társ a párolt spárgához, mint a hollandi mártás – mutatjuk, hogy tudod pofonegyszerűen elkészíteni otthon.
Szász NóriEgy konyhai eljárás, amit lehet, hogy sokan nem ismernek vagy nem használnak, pedig csodákra képes. Kiderül, mi is az a „deglazing”, és miért fontos.
Lakos BenedekKicsit odakaptak a zöldségek a hús mellett a tepsiben? Semmi gond, készíts a fűszeres, sós szaftból és a sült zöldségekből csodálatos barnamártást! Nem fogod megbánni!
Szekeres DóraSokan meg sem mozdulnak a kedvenc fitneszapplikációjuk nélkül. Most viszont úgy tűnik, nem is annyira hasznosak, mint gondoltuk – különösen akkor, ha a motivációról van szó.
Szabó AnnaEzen a hétvégén nem töltünk majd kevés időt a konyhában, mert a rakottasok és a kelt tésztás csigák is igényelnek némi pepecsmelót, de ha kinézünk az ablakon, annyira nem is bánjuk.
NosaltyKlasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
Karácsony táján minden akció duplán számít, ilyenkor ugyanis hatványozódnak a kiadásaink. Ezt meglovagolva a boltok, diszkontláncok hatalmas leárazásokkal várják a vevőket. Ezúttal az ALDI trappistaakciójára figyeltünk fel.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...