5 étel, ami nem tökfőzelék és koviubi, de isteni hozzá a kapor

A kapor íze az, amit legtöbben csak felnőttkorunkra szeretünk meg: kivéve persze azokat, akik életkortól függetlenül elszaladnak, ha meglátják. Tévedés viszont, hogy csak a tökfőzelékbe vagy a koviubi mellé való, sőt, nem is csak nyáron használhatjuk. A Napi Tipp megmutatja, miben finom még a friss, zsenge kapor!

A kaprot - hasonlóképpen a korianderzöldhöz vagy mondjuk a halhoz - vagy imádod, vagy utálod, kevés ember van, aki a kettő között helyezkedik el a skálán. Mi viszont úgy döntöttünk, meggyőzünk arról, hogy a kapor mennyire csodás zöldfűszer, és amellett, hogy élettani hatásai, gyomorkönnyű, zsenge mivolta miatt is imádjuk, jó tudni, hogy sokkal több fogást képest feldobni, mint a tökfőzelék vagy a koviubi.

Tudtad, hogy a tele van antioxidáns hatású flavonoidokkal, melyek szuperek a sejtkárosító szabad gyökök ellen? Vagy hogy van benne kvercetin, kálium és Ómega-3-zsírsav is?

Lássuk, miben isteni még a kapor! Nyárias, könnyed, zsenge fogásokat mutatunk, kattints a galériára!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári ötlet, recept és finomság vár:

Legújabb receptek

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Klasszikus meggyleves

Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a ...

Tiramisujégkrém

Az olasz tiramisu dekadenciája ellenére is egy valamelyest frissítő, üdítő desszert: ha pedig jégkrémet készítünk belőle, hát duplán azzá válik. A szeletekre vágható, küllemében ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...