6 különleges tojásfajta, ha már unod a csirketojást

A tojás az egyik legsokoldalúbb alapanyag a világon, ám legtöbben csak a tyúktojást fogyasztjuk rendszeresen, pedig ennél sokkal több fajta létezik. Napi Tippünkben mutatunk 6 olyan tojást, amelyből fenséges lakomát tudunk készíteni!

Tudtad, hogy a magyarországi tojásfogyasztás évente körülbelül 2,3 milliárd darab, átlagosan pedig évi 236 darab fejenként? Ez a szám természetesen a csirketojásra vonatkozik. Nem ez az egyetlen opció azonban, ugyanis sok másfajta tojás létezik, és ezek épp oly finomak és egészségesek, mint a jól ismert tyúktojás. Íme 6 különböző típusú tojás és javaslataink arra, hogyan készíthetsz belőlük mesés ételt.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Csodás receptek kollegáinktól:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.