7 módszer, hogy télen is élvezhesd a nyári paradicsomot

Tedd el a nyári napfényt télre: Napi Tippünkben 7 praktikát hozunk, amivel a friss, lédús paradicsomot elteheted a hideg hónapokra.

Készülj fel a télre, és tedd el a friss, szezonális paradicsomot: dolgozd fel pürének, készíts belőle aszalványt vagy akár házi ketchupot. 7 ötletet hoztunk, miként tedd el a paradicsomot a hideg hónapokra!

7 módszer, hogy télen is élvezhesd a nyári paradicsomot

Néhány plusz tipp a paradicsom aszalásához:

  • Jó minőségű, érett paradicsomokat válassz, mert a végtermék ízét is befolyásolja, hogy miből indultál ki.
  • A paradicsom szárításához használj dehidratálót vagy alacsony hőfokon a sütőbe tedd őket. Minél alacsonyabb a hőmérséklet a szárítás során, annál jobb, ugyanis az alacsony hő segít megőrizni az illékony ízmolekulát.
  • A paradicsomokat szét kell teríteni, és sok helyet kell hagyni közöttük, hogy elősegítsd a gyors és egyenletes száradási folyamatot.
  • Győződj meg róla, hogy a paradicsom teljesen kiszáradt, és teljesen kihűlt, mielőtt elteszed, hogy megakadályozd a penészgombák kialakulását.

Forrásunk volt.


Még több későnyári konyhai ötlet vár:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...