Készülj fel a télre, és tedd el a friss, szezonális paradicsomot: dolgozd fel pürének, készíts belőle aszalványt vagy akár házi ketchupot. 7 ötletet hoztunk, miként tedd el a paradicsomot a hideg hónapokra!
Néhány plusz tipp a paradicsom aszalásához:
- Jó minőségű, érett paradicsomokat válassz, mert a végtermék ízét is befolyásolja, hogy miből indultál ki.
- A paradicsom szárításához használj dehidratálót vagy alacsony hőfokon a sütőbe tedd őket. Minél alacsonyabb a hőmérséklet a szárítás során, annál jobb, ugyanis az alacsony hő segít megőrizni az illékony ízmolekulát.
- A paradicsomokat szét kell teríteni, és sok helyet kell hagyni közöttük, hogy elősegítsd a gyors és egyenletes száradási folyamatot.
- Győződj meg róla, hogy a paradicsom teljesen kiszáradt, és teljesen kihűlt, mielőtt elteszed, hogy megakadályozd a penészgombák kialakulását.
Még több későnyári konyhai ötlet vár: