Készülj a paradicsombefőzésre!

A házi paradicsomszósz csodás dolog - csak olyan pepecselős. Ezzel az egyszerű trükkel gyorsítsd fel a befőzést!

Házi ketchup, ivólé, házi paradicsomlé és paradicsomsűrítmény - csak pár példa arra, hogy mi minden készülhet a piacon kaptahó illatos nyári paradicsomokból. Ha valaki télen is szívesen fogyaszt nyárízű tésztákat, vagy fontos számára, hogy a családja egészséges, házi ketchupot fogyasszon, annak különösen fontos, hogy jól feltöltse a kamráját. Ebben persze visszafoghat minket a paradicsommal való pepecselés. A következő videón bemutatjuk, hogy lehet a leggyorsabban megtisztítani a paradicsomot a héjtól és a magokról - így már nektek is gyerekjáték lesz!

Nincs szükségünk sem drága, különleges háztartási eszközre, sem túl sok időre - legyen nálunk két mély lábos vagy lavór és egy éles kiskés.

A paradicsomokat tisztítsuk meg, majd a késsel ejtsünk bemetszést az oldalán. Tegyük őket egy mélyebb tálba, és öntünk rájuk forró vizet. Ha nagyobb paradicsomokkal dolgozunk, egy percet számoljunk, kisebbek esetében harminc másodperc is elég lesz.

Ha letelt a kívánt idő, szűrőkanállal emeljük át őket egy másik lábasba, amelybe hideg vizet tettünk. A héjuk a vágás mentén felpöndörödik, és könnyű lesz meghámozni őket!

Bár sokaknak nincs bajuk a magokkal, egy házi ketchup vagy paradicsomszósz mégis jobban mutat nélküle. Ehhez a művelethez keresztben vágjuk félbe a héjától megszabadított paradicsomot, és óvatosan nyomkodjuk ki a levét, mintha citromot facsarnánk. A maradékot egy teáskanál segítségével könnyedén eltávolíthatjuk.

Olvastad már?

3-2-1: Indul a paradicsombefőzés!

Innentől darálhatjuk, csíkozhatjuk, vagy kockázhatjuk, attól függően, hogy mi a tervünk vele!

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?