Vigyázat, paradicsomszezon vége!

Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!

Paradicsom? Szinte minden nap ott piroslik az ebédlőasztalunkon. Hol a reggeli tojásrántotta mellé vágok fel pár szemet, hol az ebédhez vagy a vacsorához keverek salátát belőle. Csirke mellé teszem a tepsibe, levest vagy szószt főzök vele. Mivel a nyári szuperparadicsom ideje lassan lejár, most még inkább helyet kap napi étkezéseinkben.

Friss és gyors paradicsomos tészta recept

A legnagyobb ízbeli különbség a konzerves és a friss paradicsomból főzött levesek illetve szószok terén mutatkozik. Valóban gyártanak már fantasztikus minőségű passzírozott, sűrített, konzerves termékeket, melyek használatával egy csomó főzési időt spórolhatunk meg, de a friss paradicsomos tésztának párja nincs. A legegyszerűbb elkészíteni, hiszen a szószt főzni sem kell, csak összemelegíteni, és már tálalhatjuk is.

Friss és gyors paradicsomos tészta recept

A gyerekek észreveszik, amikor a leves friss paradicsomból készül - színe kicsit világosabb, de az íze sokkal finomabb. Van aki a menzás, édes változatot szereti, mások a bazsalikomos, olaszos változatra szavaznak, de egyben egyetértünk: sült, sajtos kruton ússzon a tetején!

Fűszeres paradicsomleves sajtos krutonnal recept

Nehéz lenne összeszedni minden paradicsomos receptet, amit szeretünk és fogyasztunk. A hagyományos ételek közül talán csak a paradicsomos káposzta nimbusza szenvedett csorbát. Annak idején nekünk sem volt kedvencünk a suliban, most bezzeg milyen finom lenne egy szelet oldalassal! Ha megenné rajtam kívül más is a családban, biztosan gyakran készíteném. A másik feledésbe merült finomság a paradicsomos burgonya, melyetfasírttal vagy kaptunk ebédre a menzán. Ez a fogás a mai napig szerepel az iskolai menüben, de otthon egy gyermek sem követeli.

Fűszeres paradicsomleves sajtos krutonnal recept

Ilyen sokféle felhasználási lehetősége egy gyümölcsnek sincs. Ez nem elírás! A paradicsom termését, habár a zöldségesnél vesszük, egyesek mégis gyümölcsként tartják számon. Zöldség vagy gyümölcs, ez csak részletkérdés, mi örülünk neki, hogy Amerikából áthajózott hozzánk! Mára nem csak a mediterrán konyha kedvenc alapanyaga, hiszen minden nemzet beépítette receptjeibe és sajátjaként használja.

Jövő héten erdei gombákból készítünk levest és patét. Addig is használjuk ki az alkalmat, és szerezzük be az utolsó ízletes paradicsomokat is a piacról!Gréti

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!