Ezzel az apró trükkel lesz az uncsi salátalevél mennyei

Nem vagyunk mi nyulak, hogy magában ropogtassuk a salátát! Ezzel a Napi Tippel sokkal ízletesebbé varázsolhatod a salátáidat, és bármilyen ételt feldobhatsz vele.

A legjobb saláták azok, amelyekben többféle ízt, textúrát és alapanyagot kevernek össze. Ezt a különböző extrák hozzáadásával tudod elérni. Egy marék dióféle, némi olaj, egy hintésnyi fanyar sajt, egy ízletes öntet – ezek azok a díszítőelemek, amelyek igazán feldobnak egy nagy tálnyi zöld levelet. A jól ismert salátabetétek mellé mutatjuk a legújabb trendet, ami még eggyel ezek előtt gondoskodik a felejthetetlen ízélményről: süsd meg a salátát!

Miért kell roston sütni a salátát?

Az olyan keményebb levelű saláták, mint a római saláta, a jégsaláta és a radicchio sütése gyönyörű szenesedésnyomokat hoz létre a leveleken: gazdag, finom füstös ízt kölcsönöz a salátának, miközben egy további textúrát ad a táladnak. Ráadásul ez a saláta grillezésének télbarát alternatívája.

@katcancook

The most ADDICTIVE way to eat a salad this fall 🥗🤤. #saladtiktok #healthyrecipes

♬ original sound - Kathleen Ashmore

Az ötletet Kathleen Ashmore, vagyis katcancook TikTok csatornáján fedeztük fel. Ashmore salátája egyszerű, mégis nagyon ízletes: sült római saláta dióval és citromos-parmezános öntettel. Ashmore elmondása szerint az ötlet onnan jött, a New York-i Brooklynban lévő Wythe Hotelben egy hasonló ételt kóstolt.

A legjobb része a trükknek, hogy bármilyen keményebb levelű zölddel kipróbálhatod, így római salátával, jégsalátával vagy radicchióval.

Keverd össze a választott extráiddal, és egy igazán gazdag ízvilágú salátát kapsz.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket is lesd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek