Oprah meglepő maradékkal készíti a legkrémesebb tésztaszószt

Napi Tippünkből kiderül, hogy mi az a meglepő a hozzávaló, amit te lehet, hogy a lefolyóba öntesz, Oprah viszont krémes tésztaszószt készít belőle.

A legjobb tésztaszószok alapja a tejszín vagy vaj – gondolhattad eddig. Oprah azonban az életvezetési tanácsokon túl most a konyhában mutatta meg nekünk a helyes irányt, ha arról van szó, hogy szeretnéd kihagyni ezeket az összetevőket a szószodból, akár mert diétázol, akár vegán vagy, akár csak épp elfogytak ezek az alapanyagok, mégis krémes végeredményre vágysz.

Oprah meglepő maradékkal készíti a legkrémesebb tésztaszószt

Oprah az Instagram-oldalán és az Oprah Daily-n is megosztotta a kedvenc tésztareceptjét, egy kis csavarral. Az ételt privát séfje, Philippe Chevalier készítette el, és már első kóstolásra elrabolta a milliárdos műsorvezető szívét, ám volt vele egy kis bökkenő.

Amikor először találkoztunk, imádtam az ételeit, de volt egy probléma - túl sok krém, túl sok vaj, mert ezt szeretik a franciák, ugye

- mondja Oprah Chevalierre mutatva.

Oprah, aki a WeightWatchers nevű, fogyásra specializálódott vállalat egy befektetője is, elmondta, hogy meg akarta hackelni a receptet, hogy az kevesebb kalóriát tartalmazzon, ami kevesebb pontot jelent. Ezen felül, ahogy említettük, akkor is tuti praktikáról van szó, ha valaki nem eszik tejtermékeket vagy épp csak elfelejtett venni tejszínt és vajat a boltban.

Zab!

Aztán Chevalier és egy kis titkos hozzávaló segítségével megszületett az áthidaló megoldás. A tejszín és vaj helyett nem mást használnak a tésztához, mint a zab főzővizét.

A videóban Chevalier megfőz egy adag zabot, és a főzésből származó vizet a zab leszűrése után félreteszi. A keményítőtartalmú folyadékot, amely Winfrey honlapja szerint „majdnem olyan, mint a zabtej", ezután a tésztaszószhoz adják, amelybe párolt gombát, mogyoróhagymát, fokhagymát és kakukkfüvet tesznek, hogy sűrűbb állagú legyen. Arra ugyan nem térnek ki, de a zabot aztán egy reggelireceptben szuperül fel lehet használni.

„Annyira szeretem" - ujjongott Winfrey az első falat tészta után, amelyet citromhéjjal és reszelt parmezánnal koronáztak meg. A teljes receptet a videóból tudod lelesni a következő tésztás napodon!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!