3 mód a zöldbab eltevésére, ha majd tél közepén is főzelékeznél

Ha a végét járja a nyár, és azon kezdünk el aggódni, hogy vajon menyi időt kell majd eltöltenünk friss zöldbab nélkül, akkor pont jó helyen járunk, ugyanis 3 olyan módszer is következik most, amivel a lehető legzamatosabb formájában őrizhetjük meg a nyár kedves zöldségét.

Amíg a földeken bokrokban terem a zöldbab, és amíg a piacon halmokban állnak a zöld és sárga hüvelyesek, akár minden héten főzhetünk egy nagy adag levest, főzeléket vagy rakottast. De mihez kezdjünk majd télen, amikor a friss zöldségnek se híre, se hamva, mindössze a szupermarketek gyorsfagyasztott zacskóival számolhatunk. Persze abban sincs kivetnivaló, de ha jóval karakteresebb, izgalmasabb módokon szeretnénk eltenni a zöldbabot, olyan módokon, amelyek hozzá is adnak valamit a zöldséghez, nem csak megőrzik azt, akkor inkább válasszuk az alábbi 3 eljárás egyikét.

Nézd meg galériánkban a zöldbab eltevésének izgalmas módjait!

Zöldbabos finomságok friss vagy eltett zöldségből:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hajmeresztő ötletek, ha felráznád a konyhád:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek