Ezt a lépést ne hagyd ki, ha citrushéjjal dolgozol

Napi tippünkben egy olyan praktikát hoztunk, amitől kirobbanóan citrusos íze lesz a süteményeidnek, hála egy egyszerű lépésnek!

Citrushéjat használni a süteményekben...semmi új vagy forradalmi nincs benne, hiszen egy citromos süti attól lesz igazán fanyarkás és frissítő ízű, ha a citromlén túl a citrom héja is belekerül a tésztába. A mostani trükkel azonban a végeredmény olyan lesz, mintha épp beleharapnál egy citrusba!

Lessétek meg a videót:

@theloopywhisk

Replying to @hotsauce426 massaging the citrus zest into the sugar is a small extra step in baking but it makes a HUGE difference – it will make your bakes even more fragrant & delicious 🍊🧡 #citrus #orangezest #lemonzest #kitchenhack #learnontiktok #baketok #glutenfree

♬ Aesthetic - Tollan Kim

A TikTokon egy gasztroblogger osztotta meg a szuperegyszerű, mégis nagyszerű trükköt, amivel még ízesebb lehet a sütid. @theloopywhisk egy korábbi videójában szúrta ki az egyik kommentelő, ahogy a citrus héját jó alaposan beledolgozza a cukorba, és erre válaszul az alkotó egy külön videót szentelt a témának.

A lényege, hogy bele kell dörzsölni, pontosabban masszírozni a citrusok héját a cukorba, legyen szó narancsról, citromról vagy esetleg lime-ról.

A dörzsöléstől ugyanis a héjban található illóolajok jobban felszabadulnak, amitől a citrusos ízjegyek még dominánsabbak lesznek, összességében pedig még ízesebb és karakteresebb lesz a süteményed.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem víz, és nem gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló ital...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít hidratáltnak maradni!

Ezzel az egyszerű trükkel olcsóbb és gazdagabb ízű lesz a...

A lecsó a nyár egyik kedvenc étele, amiben a paradicsom, paprika és hagyma szentháromsága jelenti az alapot, mindezt pedig különböző módokon dobhatjuk fel. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek megvan a maga bevált receptje. Mai Napi Tippünk viszont olyat mutat, amivel egy kicsit olcsóbbá, krémesebbé és ízgazdagabbá tesszük a lecsót!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...