5 étel, amit barnított vajjal a végletekig tökéletesíthetsz

Tanulhatnánk a franciáktól, hiszen ők már tudják, hogy sok vajjal szebb az élet. Vagy lehetnénk még náluk is okosabbak – készíthetnénk (szinte) minden fogást a zsiradék ízesebb, aromásabb, izgalmasabb rokonával, a barnított vajjal. A Napi Tipp megmutatja, például miket.

A barnított vaj egyike az olyan kulináris kulcsoknak, amelyek megnyitják az otthonfőzés titkos kapuit egy olyan jövő felé, ahol még a legegyszerűbb általunk főzött ebédnek is éttermi jellege, eleganciája lesz. Ha egyszer elsajátítjuk a zsiradék megbarnításának óvatos folyamatát, nem állíthat majd meg minket senki – azon fogjuk rajtakapni magunkat, hogy tényleg mindenbe, de egyszerűen mindenbe barnított vajat akarunk majd tenni. Az alábbi cikk abban segíthet, hogy mégis hol kezdjük ezt a barnítási folyamatot.

Nézd meg galériánkban a barnított vajjal megspékelhető receptek listáját!

Receptek, amelyeknek jól áll a barnított vaj:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több őszi finomsággal várunk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...