Elmondjuk, melyik gombából mit érdemes főzni ősszel

Beköszöntött az ősz, ami azt is jelenti, hogy egyre gyakrabban és szívesebben főzünk majd az olyan szezonális alapanyagokkal, mint például a gomba. De vajon melyik fajtát mire a legérdemesebb használni? Derüljön ki a cikkből!

Talán nincs olyan nagy szerencsénk, hogy egy erdő szélén éldegéljünk, vagy esetleg a kellő tudásunk nincs meg a különböző gombák ismeretéhez – az okok különbözőek, az eredmény azonban ugyanaz: feltehetően nem használunk túl sokféle gombát a konyhánkban, az egyszerű csiperkén túl. Pedig érdemes megismerkedni a többiekkel is, a különböző kalaposokkal és a hozzájuk leginkább illő elkészítési módszerekkel. Mert tényleg nem mindegy, melyik gombát rántjuk, töltjük, grillezzük: derítsük ki együtt!

Nézd meg galériánkban a különböző gombák elkészítési módjait!

Receptek, amelyeket feltétlenül próbálj ki:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tudnivaló a gombákról, ami érdekelhet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?