2 recept, ahol kötelező az alaplé, és 2 recept, ahol a víz is jó

Rengeteg recept hozzávalólistájában fellelhetjük az alaplevet: ha folyadékkal kell felhúznunk egy ragut például, az ízes leves karakteresebb, gazdagabb megoldást jelent, mint az egyszerű csapvíz. De vajon minden esetben? A Napi Tippből kiderül, hogy egyáltalán nem biztos.

Ha nincs alaplé, jó a víz is? Ez a kérdés egészen biztosan sokunkban felmerült már, amikor rizottót, curryt vagy valamilyen más egytálételt készítettünk. A rövid válasz az, hogy „persze, jó lesz, a lényeg, hogy folyadék legyen”, azonban ebben nincs benne a teljes igazság. Ahhoz, hogy mélyebben megérthessük az alaplé használatának dilemmáját, két táborra kell bontanunk az ételeket: az első csoportban kötelező és elengedhetetlen a jelenléte, míg a másodikban abszolút hanyagolható.

Nézd meg galériánkban az ételeket:

Ezekben a receptekben kipróbálhatod a tudományt:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Még több tipp, ami segít a konyhában:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?