Mutatunk 8 fantasztikus főzésgyorsító trükköt, amit a profiktól lestünk el

Ha túl sok tennivalónk van a konyhában, bizony könnyen megeshet, hogy hibázunk vagy kifutunk az időből. Íme 8 trükk, amivel egyszerűbb és gyorsabb lesz a főzés!

Akik szeretnek a konyhában kísérletezni tudják, a jó munkához idő kell, egy-egy különlegesebb fogást pedig van, hogy órák kérdése elkészíteni. A következő trükkök abban segíthetnek, hogyan rövidíts le egy előkészítési vagy főzési folyamatot. Következzenek gyors, könnyű és nagyon praktikus tippjeink!

1. Fűszernövények jégkockába zárva

A frissen vásárolt petrezselymet, bazsalikomot vagy kakukkfüvet könnyen tartósíthatjuk a jéghűtőben, ráadásul még fel is turbózhatjuk őket attól függően, hogyan fagyasztjuk le. Egy, az Insider által megkérdezett séf a fagyasztó jégkockatartójában tárolja a fűszereit, a kis fakkokba pedig kétféleképpen tartósítja a friss növényeket.

Ezt is olvasd el! - 5 fűszernövény, ami megterem a konyhádban is

A növényeket öntsük le forróvízzel vagy olívaolajjal, és tegyük el a fagyasztóba őket. A forró vízzel egy kicsit előfőzzük a fűszert, így az például egy levesben vagy szószban felhasználva még intenzívebb ízt ad majd, az olívás jégkocka pedig jól felhasználható a serpenyőben, kevés olajon sülő húsok vagy krumpli készítéséhez.

2. Zöldek és a papírtörlő

A friss fűszernövényeket és zöldségeket (salátaféléket) a megvásárlás után érdemes papírtörlőbe csomagolni, és úgy tárolni addig, amíg fel nem használjuk az ételbe. A zöldek így több ideig maradnak frissek és roppanósak!

3. Halsütés

Nyáron egy kicsivel több halat fogyasztunk, mint az év többi részében. Sütés előtt töröld szárazra a halat, így ugyanis gyorsabban és szebben fog megsülni a hús, ráadásul az olaj sem fog fröcskölni a vízzel való találkozáskor.

4. Karamellizálj...

Balzsamecettel és mézzel! Jó, ez egy kicsit sunyi megoldás, de például hagymát karamellizálni egészen sok ideig eltarthat, a két fentebb említett alapanyaggal viszont pont ugyanazt a kívánt ízt érheted el csupán pár perc alatt.

5. Fokhagyma pucolás szuper könnyen

Ezt a trükköt már sokan ismerik, sokaknak viszont igazi meglepetés lehet az, hogyan pucolható meg egy egész fokhagyma egyetlen perc alatt. Csak szedd szét cikkekre a fokhagymát, és két fémtálban rázd meg őket!

6. Ha sok-sok tojást kell szétszedni...

Ne fáradj azzal, hogy egyenként választod el a fehérjét a sárgájától. Egy amerikai cukrászdában úgy készítik elő a tojásokat, hogy az összes tojást egy nagy tálba feltörik, az egyik cukrász beleönti a tál tartalmát egy másik cukrász markába, és voilá! A fehérje szépen átcsurog az ujjak között egy másik tálba, míg a sárgája ott marad a kézben!

7. Ne keresgélj, készíts elő mindent!

Gondoltál már arra, mennyi idő megy el azzal, hogy főzés közben keresed elő az alapanyagokat? Mielőtt akár csak a víz forralásához vagy a sütő felmelegítéséhez hozzákezdenél, készíts elő minden hozzávalót a konyhapultra! Külön professzionális, hogy ha ki is méred a szükséges adagokat a főzéshez, ezzel is sok-sok percet megtakarítva!

8. Késhasználat

Egy jó konyhakés már önmagában is aranyat ér, hát még akkor, ha használni is tudjuk! Némi gyakorlással még egy nagyobb késsel is egyszerűen tudunk majd dolgozni, ebben a videóban pedig te is alaposan megnézheted, melyek a legegyszerűbb és egyben legjobb technikák!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via insider, címlap:David Lee - 2006 Warner Bros.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!