Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 bosszantó dolog a boltokban, amit a vásárlók egy része kimondva-kimondatlanul utál

Mindannyian járunk bevásárolni, de nem szeretünk minden egyes dolgot a boltokban. Most az olvasók kommentjeiből szemezgettünk, mi az, ami őket bosszantja, ha vásárolni mennek.

1. Túl gyors, vagy éppen túl lassú a kasszás

A vásárlók két csoportra oszthatóak: 

  • az egyik azt nem szereti, amikor a kasszás túl gyors, és képtelenség vele tartani a tempót. A gyakorlottabb vásárlók ilyenkor először inkább a bevásárlókocsiba pakolják a vásárolt árut, és csak utána pakolják el a táskájukba.
  • a másik csoport, aki utálja, ha túl lassú a kasszás, és ez miatt áll a sor. Ilyenkor jöhet jól az önkiszolgáló kassza, amit mindenki a saját tempójában használhat.

2. Gyerek a bevásárlókocsiban

Manapság a legtöbb bolt gyerekbarát, és nincs is ezzel semmi baj. A gyerekek külön kis kocsit tologathatnak a boltban, vagy ülhetnek a nagy bevásárlókocsiban a számukra kialakított részben. De minden szülő így szállítja a gyerekét?

Néhány vásárlót az akaszt ki a legjobban, ha meglátnak egy gyereket cipőben állni vagy ülni a bevásárlókocsiban. A gyerekek cipőjén is ugyanúgy megragad a kosz, mint a felnőttekén, így pedig szennyeződhet a vásárolt áru. A kocsikon rejtőző bacilusokról korábban ebben a cikkünkben írtunk >>>

3. Most akkor papír vagy nejlon?

A hazai boltok egy részében a pékárukat műanyag és papír felhasználásával készült tasakokba lehet magunkkal vinni. A vásárlókat kifejezetten irritálja, hogy ezeket a csomagolóanyagokat se a papír, se a műanyag szemetesbe nem tudják tenni, maximum csak akkor, ha sikerül ügyesen széttépniük. Megoldás lehet a problémára, ha saját vászon szütyőket használunk a vásárlásnál, így elkerülve a felesleges hulladéktermelést.

Ez is érdekelhet!

Nem garantáljuk, de így talán még a gyerekeid is életben maradhatnak a Földön – VIDEÓ!

4. Lejárt, rossz minőségű áruk a polcon

A legtöbb bolt szerencsére odafigyel arra, hogy a közeli lejáratú árukat levegyék a polcokról, vagy olcsóbban kínálják a vásárlóknak. De még így is gyakran előfordul, hogy a saláta megbarnult, fonnyadt, vagy a joghurt, amit vásárolni szeretnénk, már egy napja lejárt. Ilyenkor szólni kell egy bolti dolgozónak, és reménykedni abban, hogy legközelebb nem fordul elő ilyen hiba a boltban. 

Néhány élelmiszert egyébként a lejárati idő után egy-két nappal még elfogyaszthatunk. Itt találod a választ arra, hogy meddig eheted meg a lejárt szavatosságú ételt.

5. Más az ár

A polcnál még 300 Ft volt kiírva, de a kasszánál már hirtelen 500 forint lett egy áru – ismerős szituáció? Rendszeres boltbajáróknál havonta egyszer legalább előfordul, hogy benézik egy termék árát, vagy a bolt nem cserélte még le a akciós árcímkét a régire, és elégedetten rakják a kosarukba az olcsónak hitt terméket. Végül a kasszánál kell gyorsan dönteni: otthagyjuk az árut, vagy kicsengetjük az eredeti összeget érte!

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

donkazsolt17
donkazsolt17 Sat, 2019-06-15 07:34

Hát ecsém! (Fenes Gábriel) Szerintem Te sose jártál bótba.
El-el csipet mondatokból, vagy mondákból építkezve ezt mind összehordani?!
Főleg, ha már írsz, akkor megtévesztő, félrevezető butaságot ne írj!
Pl.: "Végül a kasszánál kell gyorsan dönteni: otthagyjuk az árut, vagy kicsengetjük az eredeti összeget érte!"
Nem, nem hagyjuk ott az árut, hanem az ügyfélszolgálatnál visszafizetettjük a különbséget. -mindig az olcsóbb árat kell figyelembe venni.-

Mikk
Mikk Mon, 2019-07-22 10:17

Pontosan, a hatályos magyar törvények szerint, mindig a legkisebb kiírt áron kell adni a terméket. Persze csak akkor ha nem benézte az árat vagy a kedves másik vásárló máshova rakta vissza a terméket. Teszem azt a nagyobb majonézt a kisebbek közé.