Elérkezett a mikrós chips ideje, és könnyebben elkészítheted, mint azt gondolnád

A chips az egyik legnépszerűbb snack, de a zacskós ropogtatnivaló nem feltétlenül túl egészséges. Ha mégsem szeretnél róla lemondani, akkor a megoldás, hogy te magad készíted el otthon...ezzel a mikrós trükkel nem is nagy mutatvány!

Miután a TikTok megmutatta, hogyan is kell használni rendeltetésszerűen a krumplihámozót, és hogy miként lehet villámgyorsan megpucolni a krumpliszemeket, most egy pofonegyszerű és zseniális receptötlettel segítenek, hogy mit csinálj a meghámozott szemekkel: chips a mikróban.

Elérkezett a mikrós chips ideje, és könnyebben elkészítheted, mint azt gondolnád

Filmezéshez, baráti összejöveteleken, egy hosszú nap után – a chips minden szituációban jól jön csipegetéshez, nehéz neki ellenállni, de a szíve mélyén mindenki tudja, hogy nem nevezhető épp egészséges snacknek. Kis megnyugvást jelent, hogy a bolti verzióval szemben a házi chips-nél te magad tudod kontrollálni a hozzávalók mennyiségét és minőségét, de azt meg macerás elkészíteni. Szerencsére itt a TikTok, ahol az öntöttvas serpenyőben olvasztott krumpli után egy felhasználó azt is megmutatta az amatőr közönségnek, hogy miként lehet a mikróban chipset készíteni.

@twochefsoneknife

Didn’t feel like doing a voice over #potatochips #caloriedeficit #airfryer #foodtiktok #asmr

♬ original sound - Two Chefs One knife

A Two Chefs One Knife alkotóinak videója szerint először is fogd a krumplikat (vagy krumplit, attól függően mennyi chips-re van szükséged), és vágd egyenletes, vékony szeletekre. Ha ez megvan, áztasd egy nagy tál hideg vízbe őket.

Ezután fogj egy papírtörlőt, és tedd a mikró forgótányérjára. Helyezd rá a krumpliszeleteket, sózd, borsozd őket ízlés szerint (akár paprikapor is mehet rájuk).

Ezután már csak meg kell őket sütni a mikróban.

Hogy mennyi időt vesz ez igénybe?

Az a mikród teljesítményétől függ, egy 800 W-os készülékben nagyjából hat perc elegendő, de érdemes szemmel tartani a folyamatot.

Ennyi, kész is a házi chips, kezdődhet a nassolás!

Forrásunk volt


Még több chips, amit imádtok, itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek