Így készíts chipset!

Te sem mertél eddig nekiállni házilag chipset sütni? Vagy eddig mindig bosszúság lett a vége, mert nem úgy sikerült, ahogy kellene? Kövesd tippjeinket, ezekkel sikerülni fog! 

Azt már sokszor bebizonyítottuk, hogy a vegetáriánus étkezés nem csak ízetlen salátákból, „kecskekajákból” áll, ahogy sokan hajlamosak megbélyegezni a húsmentes életmódot. Rengeteg olyan recept létezik, amelyik nagyon finom, laktató fogásokat kínál, a rágcsákról, esti nasikról sem kell lemondani, sőt a vegák ezekkel dúskálhatnak leginkább a bőségben!

A zöldségchipsek házi elkészítésében sosem hittem igazán, mert sokáig minden próbálkozásom kudarcba fulladt. Odaégett a túl vékonyra vágott zöldség vagy – ez többször fordult elő – nem sült át, ropogósnak pedig a legkevésbé sem lehetett nevezni.

Minden csalódottság ellenére újra és újra nekiálltam, talán mostanra sikerült, ha nem is tökéletesre, de azért elfogadhatóra fejlesztenem a technikámat. A titok nem is igazán titok, mindennek a kulcsa a zöldséghámozó vagy -gyalu, amivel pontosan olyan vastagságú szeleteket vághatunk, melyek éppen átsülnek majd a megadott idő alatt.

Én elsősorban a sütőt javaslom, nem az olajban készítést – sokkal egészségesebb a végeredmény, rengeteg pluszkalóriát megspórolunk így. A felszeletelt zöldségeket forgassuk meg olaj és fűszerek keverékében, jó alaposan oszlassuk el a teljes mennyiségen. Ezután szórjuk a készülő rágcsát sütőpapírral bélelt tepsire – így biztosan nem fog letapadni és magas hőmérsékleten, kb. 200 fokon aranybarnára pirítjuk. Tíz, max. tizenöt percnél több biztosan nem kell neki, de várjuk meg, amíg felhólyagosodik a chips, ekkor már biztosan jó!

A VegaSalty korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

Húsvéti sütik gyerekeknek

A legkisebbekre is gondoljunk húsvétkor, akiknek jó, ha egy kis cukisággal vagy kedves formai trükkel adjuk el a süteményeket. Szerencsére a nyuszi segít húsvéti sütit választani a gyerekeknek!

Nosalty

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!