Így készíts chipset!

Te sem mertél eddig nekiállni házilag chipset sütni? Vagy eddig mindig bosszúság lett a vége, mert nem úgy sikerült, ahogy kellene? Kövesd tippjeinket, ezekkel sikerülni fog! 

Azt már sokszor bebizonyítottuk, hogy a vegetáriánus étkezés nem csak ízetlen salátákból, „kecskekajákból” áll, ahogy sokan hajlamosak megbélyegezni a húsmentes életmódot. Rengeteg olyan recept létezik, amelyik nagyon finom, laktató fogásokat kínál, a rágcsákról, esti nasikról sem kell lemondani, sőt a vegák ezekkel dúskálhatnak leginkább a bőségben!

A zöldségchipsek házi elkészítésében sosem hittem igazán, mert sokáig minden próbálkozásom kudarcba fulladt. Odaégett a túl vékonyra vágott zöldség vagy – ez többször fordult elő – nem sült át, ropogósnak pedig a legkevésbé sem lehetett nevezni.

Minden csalódottság ellenére újra és újra nekiálltam, talán mostanra sikerült, ha nem is tökéletesre, de azért elfogadhatóra fejlesztenem a technikámat. A titok nem is igazán titok, mindennek a kulcsa a zöldséghámozó vagy -gyalu, amivel pontosan olyan vastagságú szeleteket vághatunk, melyek éppen átsülnek majd a megadott idő alatt.

Én elsősorban a sütőt javaslom, nem az olajban készítést – sokkal egészségesebb a végeredmény, rengeteg pluszkalóriát megspórolunk így. A felszeletelt zöldségeket forgassuk meg olaj és fűszerek keverékében, jó alaposan oszlassuk el a teljes mennyiségen. Ezután szórjuk a készülő rágcsát sütőpapírral bélelt tepsire – így biztosan nem fog letapadni és magas hőmérsékleten, kb. 200 fokon aranybarnára pirítjuk. Tíz, max. tizenöt percnél több biztosan nem kell neki, de várjuk meg, amíg felhólyagosodik a chips, ekkor már biztosan jó!

A VegaSalty korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...