7 eddig ismeretlen mikrós trükk

Ha azt hitted, mindenre használtad már a mikródat, amire csak fizikailag lehetséges, most majd nézel egy nagyot, mert még kókuszcsipszet is piríthatsz benne, sőt, kukoricát is főzhetsz a segítségével!

Van, aki élni sem akar nélküle, van, aki egyáltalán nem használja, a mikrohullámú sütő azonban sokszor jó szolgálatot tehet otthonunkban. De gondoltad volna, hogy nem csak készétel vagy kihűlt tea melegítésére való?

1.) Kukoricafőzés

Tegyél be 1-2 cső kukoricát a mikróba hajastól, levelestől magas hőfokon kb. 6 percre. Ezután pihentesd, hagyd hűlni kb. 3-4 percig, ha pedig már nem annyira forró, foszd meg a levelektől, és eheted is!

2.) Kókusz- vagy mogyorópörkölés

Tegyél kókuszforgácsot (bioboltban, drogériában kapható) vagy mogyorót a mikróba egy tányérra, és 1 perces intervallumokban kezdd el a pirítást magas hőfokon, amíg nem kezd aranybarnulni. Finom!

3.) Fűszernövények szárítása

Foszd meg a megmosott friss fűszernövényeidet száruktól, rakd őket egy tányérra, és magas hőfokon 30 mp-ig mikrózd őket, míg a nedvesség el nem távozik, és ki nem száradnak.

Mikróban még zöldfűszert is száríthatsz!

4.) Fokhagymapácolás

Vágd le a megtisztított fokhagymagerezdek végét, öntözd meg őket kis olívaolajjal, sózd, borsozd. Közepes fokozaton 3 perces etapokban „pácold" őket a mikróban – akkor jók, ha megpuhultak.

5.) Citromok kifacsarása

Hogy minden citrom- vagy narancslevet kinyerhess a gyümölcsből, felvágás-facsarás előtt tedd őket a mikróba kb. 20 mpre!

6.) Héjpuhítás

A keményebb héjú zöldségeknél (pl. tök, sütőtök, stb.) a héj leválasztása bizony nem könnyű. Tedd őket a mikróba 2-3 percre, és megpuhulnak – hálás leszel magadnak!

7.) Babáztatás

Nem áztattad be éjszakára a szárazbabot? Tedd egy üvegtálba, mikrózd magas hőfokon kb. 10 percig, majd hagyd benn további 40 percig pihenni-puhulni, és kész is! Főhet a babgulyás.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai trükk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...