Így kell helyesen megmelegíteni az ételt a mikróban

Egy nő rájött, hogyan kerülhetjük el, hogy csak az ételünk széle legyen meleg.

Biztosan neked is ismerős az a bosszantó jelenség, amikor kiveszed a mikróból a megmelegített ételt, és a széle tűzforró, a közepe pedig jéghideg. Nemrég egy TikTok-felhasználó rájött, hogyan lehet ezt kikerülni. 

A trükk

A nő szerint ez azért lehet, mert rossz helyre tesszük a melegíteni kívánt ételt a mikróban. Elmondása szerint ugyanis nem az üvegtányér közepére kéne helyezni a tányért, hanem a szélére, így ugyanis valóban forog az étel a mikróban, és egyenletesen melegszik fel, legalábbis a nő szerint.

Így kell helyesen megmelegíteni az ételt a mikróban

Sokan nagyon hálásak voltak a trükkért, voltak azonban olyanok, akik szerint ez a legnagyobb butaság, amit valaha hallottak. 

@onlyjayus

Microwave Hacks 🧑🏼‍🍳 #fyp #microwavehacks #microwave #cookinghacks #cooking #chef #lifehacks #lifeadvice #onlyjayus

♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber

Mit mond a szakértő? 

Az ételek elhelyezése a forgótányéron nem befolyásolja a melegítést. Attól függetlenül lesznek forró és hideg foltok, hogy az ételt az üvegtányér oldalára vagy a közepére helyezzük

 – mondta Colin Jones, az Appliances Online munkatársa a News.com.au-nak.


Még több mikró:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili