Ez a 7 magyar étterem lehet esélyes idén a Michelin-csillagra

Ősszel várható a világhírű Michelin-kalauz magyar vonatkozású kiadványa, a Main Cities of Europe. A hamarosan megjelenő publikációban jó eséllyel kapnak majd helyet magyar éttermek is, a Fine Dining gasztronómiai magazin összegyűjtötte azt a 7 helyet, amelyek 2021-ben jó esélyekkel indulnak a Michelin-csillagért.

Bár az idei év rengeteg megpróbáltatás elé állította a magyar vendéglátást, remélhetőleg egy rossz korszak végére értünk, mely után a minőségi magyar éttermek és vendéglátóhelyek megújult erővel vághatnak neki a jövőnek. Mint minden évben, idén is számíthatunk a Michelin-kalauz magyar vonatkozású kiadványának megjelenésére, a Main Cities of Europe pedig remélhetőleg több jó hírrel is fog szolgálni a magyar gasztronómia szerelmeseinek. A Dining Guide összegyűjtött hét olyan hazai éttermet, amelyek idén esélyesek lehetnek a Michelin-csillagra.

Laurel étterem – Kertész utca

Mede Ádám, a Laurel Budapest séfje idén második alkalommal kapta meg a Dining Guide az Év ifjú Séftehetségének járó díját, a kertész utcai Laurel étterem pedig töretlen sikerrel halad előre a magyar gasztronómia világában. Tavaly a Laurel már megszerezte a Michelin Plate nevű minősítést – amely egyfajta előszobája a Michelin-csillagnak, így nem kizárt, hogy Mede Ádámék idén még nagyobb elismeréssel gazdagodhatnak.

Rumour by Rácz Jenő

A jó dolgokra várni kell! Rácz Jenő csaknem másfél évnyi várakozást követően május elején nyitotta meg első saját éttermét, a Rumour Bar & Restaurant-ot. Az ország első, “Chef’s table” - koncepcióval működő fine dining étteremébe pedig egyáltalán nem könnyű bejutni, a nyitás óta ugyanis szinte minden este teltházzal működik a belvárosban található vendéglátóhely. A Sanghajban Michelin-csillagot szerzett fiatal séf példája jól mutatja, hogy a fine dining műfaj már nem csak külföldi vendégkörrel lehet sikeres, a Rumourt ugyanis eddig javarészt a magyar közönség töltötte meg.

Pasztell étterem

A Bajcsy-Zsilinszky úton található Pasztell étterem idén második helyen végzett a Fine Dining TOP 10-es listáján, az Erdei János séf által működő konyha pedig az elmúlt időszakban teljesedett ki igazán. A Pasztell az egyetlen olyan hazai étterem, melynek 2 Michelin-csillagos olasz séf, Nicola Portinari a résztulajdonosa. A Pasztell Étteremben az adagok fine dining ellenére inkább a bisztrós irányba mozdulnak, az ízek kiműveltek, néhol nosztalgikusak, máshol a jövőbe tekintenek.

Essência Restaurant by Tiago & Éva

Tiago Sabarigo mintegy öt éven keresztül vezette a Michelin-csillagos Costes Downtown konyháját, a portugál séf azonban saját útját választva csaknem másfél évvel ezelőtt nyitotta meg éttermét, az Essência-t. A portugál konyha remekei kiváló minőségben, egy nagyon barátságos és mégis elegáns étteremben kelnek életre Tiago kezei alatt, a fine dining étterem sikerét pedig még a koronavírusnak sem sikerült megtörnie, sőt! A Dining Guide írása alapján Tiago és Éva láthatóan magabiztosan teljesíti a Michelin Guide által előírt sztenderdeket ahhoz, hogy esélyesek legyenek a csillagra.

Textúra

A Borkonyha testvérétterme már 2019-es nyitásukat követően megkapta a Michelin Plate-minősítést, azóta pedig töretlenül tudott működni még a koronavírus ellenére is. A Sas utcai étteremben - csak úgy, mint a Borkonyhában többek között Sárközi Ákos executive séf felel az emlékezetes ízvilágú és küllemű ételekért, így nem kizárt, hogy a belvárosi étterem szintén a Michelin-csillag egyik nagy várományosa.

SALT Budapest

A Tóth Szilárd, Boldizsár Máté megálmodta SALT Budapest étterem neve egybeforrt a tradicionális magyar konyha alapjain nyugvó fine dining ételkölteményekkel. A magyar gyökerek és ízek állnak a középpontban: a hús családi gazdaságból származik, a vadon élő hazai (gyógy)növényeket a séf kézzel válogatja, az étterem csapata pedig estéről estére gondoskodik arról, hogy a vendégkör minőségi, látványos és ízletes ételeket kóstolhasson meg.

Arany Kaviár

Az Arany Kaviár 2020-ban vált felnőtté, a Vár alatti Ostrom utcában található étterem ugyanis tavaly töltötte be 30. évét. Ez azonban nem jelenti, hogy leragadtak volna a tradicionálisnál, épp ellenkezőleg, az előremutató szemléletmód tette valódi fogalommá a helyet. Nyíri Szása és Molnár Attila bizonyítékul szolgálnak arra, hogy egy igazán jó étterem még sok év elteltével is képes megújulni.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlap: Essenciarestaurant.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek