Egy újabb magyar étterem kapott Zöld Michelin-csillagot
A mai napon jelent meg a MICHELIN Guide Hungary 2023-as kiadása, amelyben egy újabb éttermet díjaztak Michelin-csillaggal.
NosaltyA mai napon jelent meg a MICHELIN Guide Hungary 2023-as kiadása, amelyben egy újabb éttermet díjaztak Michelin-csillaggal.
Nosalty2022. november 3-án megtartotta díjátadó eseményét a Michelin Guide, amelynek keretében rengeteg magyar étterem kapott elismerést. A világ vezető étteremkalauza most először utazta be az egész országot, hogy minden kis eldugott ékszerdobozt megtaláljon és felvegyen a listára. Ezáltal a fővároson kívül a magyar vidék és annak zseniális vendéglátóhelyei is beléphettek a rivaldafénybe, ami azt is jelenti, hogy kis hazánk még nagyobb nevet szerezhet magának a nemzetközi gasztronómia világában.
NosaltyA Michelin Guide ebben az évben végre vidékre is ellátogat, adta közre a hírt a Magyar Turisztikai Ügynökség. Ez lehetőséget adhat arra is, hogy Magyarország tovább növelje Michelin-csillagainak számát.
NosaltyAlig egy éve jelent meg az első Michelin Guide Oroszországban, a szállodai és éttermi kalauz máris felfüggeszti az együttműködést az országgal a háború miatt.
NosaltyÉdes örökség címmel forgattak filmet az egykor két Michelin-csillagos, budapesti Onyx étterem újjáépítésének történetéről.
NosaltyErdei János 2018-ban még a Tama éttermet vezette, másfél évvel ezelőtt pedig a Bajcsy-Zsilinszky úti étterem Pasztell néven nyitott újra. A metamorfózis meghozta a gyümölcsét, a nyár folyamán a Dining Guide Top 10-es listáján a második helyet érte el a Pasztell, szeptember első napjaiban pedig a Michelin kalauzába is bekerült. Erdei János séf mesélt nekünk olaszországi tréningekről és arról, hogy miért nem távozik tőlük senki éhesen.
Szász NóriA gasztronómiai élet egyik legmeghatározóbb pillanata, amikor bejelentik a MICHELIN Guide-ba bekerülő éttermek listáját. Elképesztő elismerés, hogy idén két magyar étterem is kiérdemelte első Michelin-csillagját: az Essência Restaurant, illetve a SALT Budapest Thierry Guillon-Vernétől, a METRO vezérigazgatójától vették át a plaketteket.
NosaltyBár a múlt héten két Michelin-csillaggal is gazdagodott a magyar gasztronómia világa, a SALT és az Essência by Tiago & Éva sikere mellett egy kevésbé jó hír is érkezett, az ONYX ugyanis mindkét csillagát elvesztette. Niszkács Anna, az Onyx ügyvezető igazgatója az Indexnek mondta el, hogyan érintette az étterem csapatát a veszteség.
NosaltyNem került bele idén a Michelin Guide-ba az az eddigi legolcsóbb Michelin-csillagos szingapúri büfé, amiért étlapja, árai és (csillaga) miatt is özönlenek a vendégek.
NosaltyFrissen érkezett a hír, Magyarország két új Michelin-csillagos étteremmel lett gazdagabb.
NosaltyŐsszel várható a világhírű Michelin-kalauz magyar vonatkozású kiadványa, a Main Cities of Europe. A hamarosan megjelenő publikációban jó eséllyel kapnak majd helyet magyar éttermek is, a Fine Dining gasztronómiai magazin összegyűjtötte azt a 7 helyet, amelyek 2021-ben jó esélyekkel indulnak a Michelin-csillagért.
NosaltyProbléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.