Egy újabb magyar étterem kapott Zöld Michelin-csillagot
A mai napon jelent meg a MICHELIN Guide Hungary 2023-as kiadása, amelyben egy újabb éttermet díjaztak Michelin-csillaggal.
NosaltyA mai napon jelent meg a MICHELIN Guide Hungary 2023-as kiadása, amelyben egy újabb éttermet díjaztak Michelin-csillaggal.
Nosalty2022. november 3-án megtartotta díjátadó eseményét a Michelin Guide, amelynek keretében rengeteg magyar étterem kapott elismerést. A világ vezető étteremkalauza most először utazta be az egész országot, hogy minden kis eldugott ékszerdobozt megtaláljon és felvegyen a listára. Ezáltal a fővároson kívül a magyar vidék és annak zseniális vendéglátóhelyei is beléphettek a rivaldafénybe, ami azt is jelenti, hogy kis hazánk még nagyobb nevet szerezhet magának a nemzetközi gasztronómia világában.
NosaltyA Michelin Guide ebben az évben végre vidékre is ellátogat, adta közre a hírt a Magyar Turisztikai Ügynökség. Ez lehetőséget adhat arra is, hogy Magyarország tovább növelje Michelin-csillagainak számát.
NosaltyAlig egy éve jelent meg az első Michelin Guide Oroszországban, a szállodai és éttermi kalauz máris felfüggeszti az együttműködést az országgal a háború miatt.
NosaltyÉdes örökség címmel forgattak filmet az egykor két Michelin-csillagos, budapesti Onyx étterem újjáépítésének történetéről.
NosaltyErdei János 2018-ban még a Tama éttermet vezette, másfél évvel ezelőtt pedig a Bajcsy-Zsilinszky úti étterem Pasztell néven nyitott újra. A metamorfózis meghozta a gyümölcsét, a nyár folyamán a Dining Guide Top 10-es listáján a második helyet érte el a Pasztell, szeptember első napjaiban pedig a Michelin kalauzába is bekerült. Erdei János séf mesélt nekünk olaszországi tréningekről és arról, hogy miért nem távozik tőlük senki éhesen.
Szász NóriA gasztronómiai élet egyik legmeghatározóbb pillanata, amikor bejelentik a MICHELIN Guide-ba bekerülő éttermek listáját. Elképesztő elismerés, hogy idén két magyar étterem is kiérdemelte első Michelin-csillagját: az Essência Restaurant, illetve a SALT Budapest Thierry Guillon-Vernétől, a METRO vezérigazgatójától vették át a plaketteket.
NosaltyBár a múlt héten két Michelin-csillaggal is gazdagodott a magyar gasztronómia világa, a SALT és az Essência by Tiago & Éva sikere mellett egy kevésbé jó hír is érkezett, az ONYX ugyanis mindkét csillagát elvesztette. Niszkács Anna, az Onyx ügyvezető igazgatója az Indexnek mondta el, hogyan érintette az étterem csapatát a veszteség.
NosaltyNem került bele idén a Michelin Guide-ba az az eddigi legolcsóbb Michelin-csillagos szingapúri büfé, amiért étlapja, árai és (csillaga) miatt is özönlenek a vendégek.
NosaltyFrissen érkezett a hír, Magyarország két új Michelin-csillagos étteremmel lett gazdagabb.
NosaltyŐsszel várható a világhírű Michelin-kalauz magyar vonatkozású kiadványa, a Main Cities of Europe. A hamarosan megjelenő publikációban jó eséllyel kapnak majd helyet magyar éttermek is, a Fine Dining gasztronómiai magazin összegyűjtötte azt a 7 helyet, amelyek 2021-ben jó esélyekkel indulnak a Michelin-csillagért.
NosaltyAz Euronews előrejelzései szerint 2025-ben még silányabb karfiol- és brokkolitermésre készülhetünk, mint a tavalyi évben. A hiány mögött többféle komoly ok áll.
NosaltyA fogínygyulladás rettenetesen kellemetlen tud lenni, de ha odafigyelünk néhány dologra, akkor megelőzhetjük a problémát.
NosaltyBudapesti pizzéria vitte el a január 13-án rendezett nürnbergi pizzabajnokság első helyét. Az étteremnek két egysége is van a fővárosban.
NosaltyNem annyira ismert ez a gyümölcsléfajta, pedig igazán hasznos lehet, ha éppen a fogyás a cél.
Kanalazzunk finom, magyaros ízvilágú gombalevest, amibe tészta is került, majd a főétel és a desszert kategóriáját összevonva, falatozzunk a túrókrémmel töltött buktacsodából.
A séf neve sokkal kevésbé ismert, annak ellenére, hogy nagyobb a vagyona, mint Gordon Ramsayé és Jamie Oliveré együttvéve. De mégis ki ez a titokzatos géniusz?
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...