Mert ők is megérdemlik

Néha a gyerekeknek is kijár egy kis nyalánkság, persze csak mértékkel és minél egészségesebb formában! Mivel kényeztesd nyáron a gyermeked? Ehhez kínálunk most ötleteket.

Színkavalkád a tányéron: gyümölcssaláta

A nyár tálcán kínálja a lehetőségeket, folyamatosan érnek a gyümölcsök, a legszerencsésebb, ha frissen kapják a gyerkőcök. Ehhez jó megoldás a gyümölcssaláta: összevagdossuk a megmosott idénygyümölcsöket, csak úgy magában vagy öntettel nyakon öntve (joghurtos-mézes-citromos; olívaolajos-vaníliás-citromos) is kínálhatjuk nekik. A gyerekek imádják, és a napi gyümölcsbevitel is letudva. A tökéletes édesség.

További gyümölcssaláta receptek itt >>

Gyümölcsös nyalánkságok

Ha nyári desszertet készítünk a gyermekeknek, legyen jó sok gyümölcs benne. Süssünk nekik gyümölcsös pitét, lepényt, muffint, gyümölcstortát. Bármelyiket is választjuk, a siker nem marad el.

További gyümölcsös sütireceptek itt >>

További gyümölcsös muffinreceptek itt >>

Édesítsünk! De mivel?

A gyerekeknek szánt finomságok készítésekor, ha lehet, kerüljük a mezei kristálycukrot és porcukrot, helyette mézzel, gyümölcs- vagy nádcukorral, nyírfacukorral édesítsük a desszertet az egészségesség jegyében.

További gyümölcsös pitereceptek itt >>

További gyümölcstorta receptek itt >>

Csak okosan!

Fontos az időzítés: lehetőleg a főétkezések után kínáljuk az édességet, desszert gyanánt, megakadályozva ez által az étkezések közötti nassolás rossz szokásának kialakulását. Tiltani az édességevést nem érdemes, de túlzásokba sem kell esnünk, jelszavunk a mértékletesség legyen! Meglepetésszerűen rukkoljunk elő a finomsággal, ne tegyük mindennapossá a desszertezést, így elkerülhetjük a csemeték követelőzését is, és valódi örömöt jelent az édesség fogyasztása.

Babakonyha korábbi cikkei itt >>

Trükkök, hogy rendesen egyen a gyerek >>

Babamenü: gyorsan, könnyedén, színeset >>

Címlapról ajánljuk