Mennyei epres reggelik

Eperszezonban nincs mit tenni, amit csak lehet, az édes, piros szemekből készítek el - egyszerűen nem tudok betelni az eperből készülő finomságokkal.

Hétfőn az epres vacsoráké volt a terep, most a reggelik burkolóznak piros köntösbe!

Azt nem állítom, hogy szerda reggel álmosan és kócosan, hajnalok hajnalán nekiállok ezeket megsütni, de hétvégén, amikor nincs rohanás, minden további nélkül hajlandó vagyok egy ilyen lakoma összeállítását bevállalni. Az epres muffin és cantuccini önmagukban is dolce vita életérzést biztosítanak: különösebben nem rajongok a muffinokért, de ha eper van bennük, akkor ez esetben is fellelkesülök.

Tömd meg magad reggelire! >>

A ropogós cantuccini keksz egyébként is nagy kedvencem, az összes úgysem fogy el egy étkezésnél, sokáig eláll, s ha úgy tetszik, még a vaj is megspórolható belőle. A tejberizs gyerekkori kedvenc, amit azóta sem vettem le a repertoárból. Ennek az epres-tejszínes receptnek például már akkor is kifejezetten örültem volna.

A klasszikus eperdzsem láttán elolvadok, kevés vajjal pirítósra kenve, netán kaláccsal akár hétköznapokon is gyors, finom reggeli. Vallom – bár reprezentatív felmérésekkel nem rendelkezem az állítást bizonyítandó –, hogy az eperturmix a legnépszerűbb a turmixok világában, főleg, ha teljes tejjel készül.

Gyors, tojásos reggelik >>

Ha mindenképp extra édes ízre vágyom, kizárólag mézet használok hozzá, és mivel újabban a rebarbarát is felfedeztem, gondoltam, párosítani kellene az eperrel – így jutottam el a rebarbarás eperturmix receptjéig.

A morzsás süti is szuper választás, szinte nem lehet elrontani, gyorsan megsül és aztán a jóízűen falatozó arcok hálás látványa minden fáradságért kárpótol. S ha valami extrára vágysz, az epres spárgasaláta kedvedre való vállalkozás lesz!

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek