Megtanítottuk, hogyan főzz a tejszínnel, hogy ne csapódjon ki, és megfejtettük a tökéletes levesbetét titkát

A múlt héten nagyon izgalmas témákkal foglalkoztunk: meglepő hozzávalókkal tettük tökéletessé a salátátokat, megmutattuk a tuti módszert, amivel elhelyezhetitek a tepsiben az alufóliát sütésnél, elindult az Alaplé videósorozatunk második évada, amiben alaposabban megismerkedhettünk a csirkebontással, és mindent elárultunk a hónap sztárjáról: a spárgáról.

  1. Az alufólia diadala: így bármilyen sütőformát kibélelhetsz vele
    1.

    Az alufólia diadala: így bármilyen sütőformát kibélelhetsz vele

    A sütik elkészítésének egyik fontos mozzanata, hogy miként kerül bele az alufólia a formába, hiszen ez nagyban befolyásolja, hogy fog mutatni a végeredmény. Ezzel a módszerrel nem okoz majd gondot az alufólia elhelyezése.

  2. Összeszedtük a tökéletes kalácspuding készítésének minden titkát
    2.

    Összeszedtük a tökéletes kalácspuding készítésének minden titkát

    A húsvét után a kamrában száradó, szikkadt kalácsok megmentője a kalácspuding. Borzasztóan egyszerű, mégis van, hogy nem úgy sikerül, amilyenre akartuk. Hogy mindig tökéletes legyen, fogadjuk meg ezt a néhány tanácsot.

  3. Tippek krémesítéshez: így főzz tejszínnel, hogy sose csapódjon ki
    3.

    Tippek krémesítéshez: így főzz tejszínnel, hogy sose csapódjon ki

    A tejszín nagyon kényesen tud viselkedni, amikor főzünk vele. Annak érdekében, hogy elkerüljük a kudarcot, használjuk a lenti trükköket.

  4. Alaplé 2. évad: megtanítjuk nektek, hogyan kell profi mód csirkét bontani és csontozni
    4.

    Alaplé 2. évad: megtanítjuk nektek, hogyan kell profi mód csirkét bontani és csontozni

    A Nosalty és a CompactTv közös sorozatának első évadában a késhasználattal indítottunk, hogy aztán pár tuti zöldségaprítási trükköt és gyümölcspucolási fortélyt is megvillantsunk. Most pedig szintet lépünk: a böjt lezárultával eljött az idő, hogy alaposabban megismerkedjünk a leggyakrabban fogyasztott húsfajtákkal.

  5. SPÁRGA: minden, amit tudnod kell a tavaszi szezon sztárjáról
    5.

    SPÁRGA: minden, amit tudnod kell a tavaszi szezon sztárjáról

    Lehet zöld, fehér vagy lila, a spárgának csak néhány hónapig tart a szezonja, úgyhogy érdemes annyiszor lecsapni rá, ahányszor csak lehet.

  6. Meglepő hozzávalók, amelyektől sokkal finomabb lesz a salátád
    6.

    Meglepő hozzávalók, amelyektől sokkal finomabb lesz a salátád

    Elsőre meredeknek tűnhet, hogy a sós salátába kvázi édességek kerüljenek, vagy épp teljesen más formában használjuk fel az alkotóelemeket, mint azt megszoktuk, mégis érdemes kísérletezni, mert merőben új ízeket fedezhetünk fel.

  7. Főzés egy személyre: így tervezd meg legegyszerűbben a heti menüdet
    7.

    Főzés egy személyre: így tervezd meg legegyszerűbben a heti menüdet

    Magányos szakácsként saját magunknak főzni nagyon hálás feladat, azonban a tervezés része okozhat némi fejfájást. Ezt megelőzve osztom meg saját tapasztalataimat, hogy mind el tudjuk kerülni a kezdő hibákat.

  8. Íme, a legtökéletesebb házi levesbetétek a galuskától a palacsintáig
    8.

    Íme, a legtökéletesebb házi levesbetétek a galuskától a palacsintáig

    Legyen tartalmas húsleves vagy selymes krémleves, a legtöbbünk nem tudja elképzelni egy kis tészta vagy valamilyen plusz betét nélkül. Lássuk a legnépszerűbbeket!

  9. Erről a sokkoló filmről beszél most mindenki, ami után te is másképp nézel a halra a tányérodon
    9.

    Erről a sokkoló filmről beszél most mindenki, ami után te is másképp nézel a halra a tányérodon

    Magyarul A fenntartható halászat valódi arca címmel jelent meg egy új dokumentumfilm március 24-én a Netflixen. A kereskedelmi halászat káros hatását boncolgató film felkavaró, egyben elgondolkodtató alkotás. Összefoglalónk következik.

  10. A legjobb gofri a ropogós gofri – ezekkel a trükkökkel sikerülni fog
    10.

    A legjobb gofri a ropogós gofri – ezekkel a trükkökkel sikerülni fog

    A frissen készült meleg gofri illata egy ráérős reggelen...nincs is ennél jobb módja a napindításnak. Ahhoz, hogy az állaga is tökéletesen ropogós legyen, hoztunk egy kis segítséget!

Címlapról ajánljuk

További cikkek