Ez lesz a kedvenc medvehagymás tésztád receptje, amibe extra sok sajt kerül, és csak egy edény kell hozzá

Végre itt a medvehagymaszezon, így érdemes minden egyes pillanatát kihasználni, és változatos ételekbe belecsempészni, hogy még véletlen se unjunk rá. A legtöbben pogácsát készítenek belőle, pedig szinte bármit feldobhatunk vele. Mi ezúttal egy istenifinom tésztát varázsoltunk rengeteg medvehagymával, ami azonnal elhozta a tavaszt. És csak egy edény kell hozzá!

Ehető növényeink frontján a tavasz egyik első hírnöke a medvehagyma, amiről tévedés azt gondolni, hogy csak pogácsába sütve lehet igazán jól felhasználni.

Szinte bármilyen ételhez kitűnően passzol, legyen az egy leves, sült vagy rántott hús, köret vagy egy mennyeien szaftos tészta.

Én most utóbbihoz mutatok egy variációt a medvehagymapesztós megoldáson túl: ezt az egyedényes, sajtoktól krémes tésztát nevezhetném akár a mac&cheese felnőtt változatának is, de biztos vagyok benne, hogy medvehagymás létére még a gyerekek is imádni fogják. Dobjunk össze mindent egyszerre, egyszerűen, kényelmesen, a végeredmény pedig mind textúrájában és színeiben, mind pedig ízeiben lenyűgöző lesz.

Nézzük, milyen hozzávalók kellenek ehhez a krémes tésztához:

olívaolaj, vöröshagyma, fokhagyma, fusilli tészta, medvehagyma, víz, főzőtejszín (vagy 30%-os habtejszín), cheddar sajt (apró darabokra vágva), parmezán sajt, só, fekete bors, chilipehely. Teljes recept itt!

Nézzük, hogyan készül:

Egy nagy fazékban vagy tapadásmentes vasedényben közepes lángon hevítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és főzzük puhára körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, és főzzük illatosra, körülbelül 1 percig.

Adjuk hozzá a tésztát, a medvehagymát, majd a tejszínt, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az alapanyagokat. Sóval, borssal és egy csipet chilipehellyel ízesítsük. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és időnként megkeverve hagyjuk főni, amíg a tészta al dente nem lesz (12-14 percig).

Adjuk hozzá a sajtokat, és addig keverjük, amíg el nem olvadnak.

Az egyedényes medvehagymás-sajtos tészta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több házias recept itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!