Eltűnhetnek bizonyos ételek a McDonald's menüjéről

Az egyre bonyolódó világgazdasági helyzetben a gyorsétteremlánc arra figyelmeztetett, hogy fennakadások következhetnek majd be egyes országokban, így bizonyos ételek nem lesznek elérhetőek.

Aggasztó sors vár a McDonald's hamburgereit kedvelőkre: az étteremlánc bejelentést tett, amelyben felhívta a fogyasztók figyelmét, hogy kimaradások miatt hiányokra kell majd számítaniuk, amikor a kedvencüket kérik a pultnál. A világgazdaság bonyolult helyzetét tekintve az is lehet, hogy a magyar McDonald's üzleteiben is lesznek üres sorok a menün.

Eltűnhetnek bizonyos ételek a McDonald's menüjéről / Fotó: NurPhoto/Getty Images

Nem könnyű a helyzet a jelenlegi világgazdaságban: egyre több termék válik nagyon drágává vagy elérhetetlenné, ezt pedig nemcsak mi érezzük meg, hanem bizony a nagy cégek is. A McDonald's például kénytelen volt bejelenteni, hogy egyes termékek hosszabb-rövidebb ideig eltűnhetnek majd az éttermekből.

Nagy-Britanniában kifejezetten súlyos lehet a kialakuló helyzet, azonban ez könnyen átgyűrűzhet Európába, így Magyarországra is.

Korábban már volt példa arra, hogy áruhiány miatt változtatni kellett a kapható termékek összetételén: a Big Tasty hamburgerbe például két szelet helyett csak egy szelet paradicsom került egy ideig áprilisban. A Chicken Big Mac pedig olyan népszerű lett, hogy kérdésessé vált a megemelkedett mennyiségek biztosítása.

Természetesen a cégvezetés óvatosan fogalmazott a bejelentés során, és elmondták, hogy csak kevés termék esetében fordulhat elő időszakos hiány. Többek között az orosz-ukrén konfliktus miatt is kiszámíthatatlan a helyzet.

Konkrétan nem nevezték meg Magyarországot, persze egyáltalán nem garantált, hogy mi kimaradunk majd a helyzet okozta hiányokból.

Forrásunk volt.


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek