Eltűnnek a McDonald’s kínálatából az egészséges ételek

Bár nem sok volt, mégis úgy döntött a cég, hogy a nagyobb nyereség érdekében leveszik étlapjaikról azokat a fogásokat, melyek egészségesebbek.

Leveszi az Egyesült Államokban a McDonald’s az étlapjáról az egészségesebb ételeket, például a salátákat, a grillezett csirkés szendvicseket valamint a gyümölcs- és joghurtparfékat. A növekvő nyersanyag- és munkaerőköltségek miatt ugyanis azzal akarják gördülékenyebbé tenni a működésüket, hogy a kisebb választék révén felgyorsítják az autós rendeléseket – írja a ZeroHedge híre alapján a Portfolio.

A gyorsétterem a koronavírus-járvány kitörése óta 30 másodperccel csökkentette az autós kiszolgálás várakozási idejét. Mindezt azzal érték el, hogy lecsökkentették a választékot.

Eltűnnek a McDonald’s kínálatából az egészséges ételek

A McDonald’s szerint a vevőik nem lesznek csalódottak, hiszen az ő igényeik alapján döntöttek a menüváltozásról: a „kevésbé népszerű” ételeket vették le az étlapról, ami „segített egyszerűsíteni a működést az éttermi személyzet számára”.

A munkaerőhiány miatt igyekszünk a lehető legegyszerűbb étlapot kialakítani. Sok étteremnek az étlapja felduzzad néhány új elemmel, és aztán a gyorsaság érdekében lecsökkentik őket

– mondta Peter Saleh, BTIG elemzője.

Egy másik szakértő szerint ezek az ételek egyébként sem jelentettek jelentős bevételt a cég számára.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas cikk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.