Lehet, hamarosan csak délig lesznek nyitva vasárnap a boltok

Annyira kevés eladó van jelenleg, hogy a szakszervezet azt javasolja, hogy a vasárnapi nyitvatartást rövidítsék le.

„Rövidítsék le a boltok vasárnapi nyitvatartását, a kötelező záróra déli 12-kor legyen" - javasolja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). A KASZ szerint a keresekedelemben minden próbálkozás ellenére állandósult a munkaerőhiány, ezért más módon kell kezelni az ebből adódó problémákat – írja a 444.hu.

Lehet, hamarosan csak délig lesznek nyitva vasárnap a boltok

A KASZ úgy gondolja, hogy ha csökkentenék a nyitvatartási óraszámokat, akkor a jelenlegi létszám mellett úgy lehetne beosztani a dolgozókat, hogy a forgalmas időszakokban többen legyenek.

Úgy vélik, ezzel csökkenne a munkavállalók terhelése és javulhatna a bolti szolgáltatás színvonala.

Egyébként a szakszervezetnek már korábban is volt hasonló javaslata. Három évvel ezelőtt az volt az ötletük, hogy a vasárnapi záróra kerüljön előbbre, akkor még a délután kettes verziót ajánlották.

Forrásunk volt.


Még több hír:

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.