Ismerd meg a malangát, ami elképesztően egészséges

Elképesztően egészséges, szuper finom, és sokféleképpen felhasználható – ezzel lehet jellemezni a malangát, más néven a tarót.

A malanga Közép- és Dél-Amerikában, Afrikában és Délkelet-Ázsiában termesztett csodaennivaló. Külsőre majdnem úgy néz ki, mint a burgonya, csak kicsit szőrösebb kivitelben, az íze pedig krémesebb és kevésbé légies. A malanga különböző árnyalatokban is fellelhető a sárgás-fehér árnyalatoktól egészen a világos liláig.

Egy csésze főtt malanga körülbelül 225 kalóriát, 4,7 gramm zsírt, 44 gramm szénhidrátot, 7 gramm rostot, 2,5 gramm fehérjét és 229 milligramm nátriumot tartalmaz. Ismerkedjünk meg vele egy kicsit még jobban.

Ismerd meg a malangát, ami elképesztően egészséges

A malanga egészségügyi hatásai

  • Elképesztően magas a rosttartalma, így ha mellette más rostban gazdag ételeket is eszünk, akkor csökkenhet a koleszterinszintünk és a szív-és érrendszeri betegségek kockázata is.
  • Alacsony a glikémiás indexe, így akár cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
  • A malanga számos B-vitamint tartalmaz, beleértve a folsavat és a riboflavint (B-2-vitamin). Ezek a vitaminok hozzájárulnak ahhoz, hogy növekedjen az energiaszintünk és erősödjön az immunrendszerünk, illetve javíthatják a bőr, a haj és a köröm egészségét.
  • A malanga jó összetett szénhidrátforrás, amely folyamatos energiaáramlást biztosít, nem pedig a megterhelő gyors emelkedést evés után. Minden csésze malanga 44 gramm szénhidrátot tartalmaz.
  • A malanga gluténmentes, így azok is bátran fogyaszthatják, akik érzékenyek rá.
Akár sűrítésre is használhatjuk a malangát

Hogyan fogyasszuk?

Nagyon fontos, hogy a malangának kizárólag csak a gyökere, világos része fogyasztható. Szerencsére ez a gyökérzöldség rendkívül sokféleképpen felhasználható, így igazi jolly joker lehet a konyhában. Főzhető, süthető, pépesíthető, felhasználható sűrítésre pörköltbe, levesekbe, de akár rántást is készíthetünk vele.

Forrásunk volt.


Még több fantasztikus alapanyag:

Címlapról ajánljuk

További cikkek