Ismerd meg a malangát, ami elképesztően egészséges

Elképesztően egészséges, szuper finom, és sokféleképpen felhasználható – ezzel lehet jellemezni a malangát, más néven a tarót.

A malanga Közép- és Dél-Amerikában, Afrikában és Délkelet-Ázsiában termesztett csodaennivaló. Külsőre majdnem úgy néz ki, mint a burgonya, csak kicsit szőrösebb kivitelben, az íze pedig krémesebb és kevésbé légies. A malanga különböző árnyalatokban is fellelhető a sárgás-fehér árnyalatoktól egészen a világos liláig.

Egy csésze főtt malanga körülbelül 225 kalóriát, 4,7 gramm zsírt, 44 gramm szénhidrátot, 7 gramm rostot, 2,5 gramm fehérjét és 229 milligramm nátriumot tartalmaz. Ismerkedjünk meg vele egy kicsit még jobban.

Ismerd meg a malangát, ami elképesztően egészséges

A malanga egészségügyi hatásai

  • Elképesztően magas a rosttartalma, így ha mellette más rostban gazdag ételeket is eszünk, akkor csökkenhet a koleszterinszintünk és a szív-és érrendszeri betegségek kockázata is.
  • Alacsony a glikémiás indexe, így akár cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
  • A malanga számos B-vitamint tartalmaz, beleértve a folsavat és a riboflavint (B-2-vitamin). Ezek a vitaminok hozzájárulnak ahhoz, hogy növekedjen az energiaszintünk és erősödjön az immunrendszerünk, illetve javíthatják a bőr, a haj és a köröm egészségét.
  • A malanga jó összetett szénhidrátforrás, amely folyamatos energiaáramlást biztosít, nem pedig a megterhelő gyors emelkedést evés után. Minden csésze malanga 44 gramm szénhidrátot tartalmaz.
  • A malanga gluténmentes, így azok is bátran fogyaszthatják, akik érzékenyek rá.
Akár sűrítésre is használhatjuk a malangát

Hogyan fogyasszuk?

Nagyon fontos, hogy a malangának kizárólag csak a gyökere, világos része fogyasztható. Szerencsére ez a gyökérzöldség rendkívül sokféleképpen felhasználható, így igazi jolly joker lehet a konyhában. Főzhető, süthető, pépesíthető, felhasználható sűrítésre pörköltbe, levesekbe, de akár rántást is készíthetünk vele.

Forrásunk volt.


Még több fantasztikus alapanyag:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...