Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyar lángos tematikájú étterem nyílt San Franciscoban!

San Franciscoban a magyar krumplis lángosra alapuló ebédlőhelyet nyitott a magyar származású séf.

Nem biztos, hogy tudjátok, de volt San Franciscoban egy országszerte ismert étterem (amely 2013-ban a város legjobb étterme címet kapta a brit The Guardiantól). Neve: Bar Tartine, Nick Balla volt a vezetője, aki fúziós japán-magyar konyhát vitt, hiszen ő maga is magyar származású. 2014-ben interjút is készítettünk vele, olvassátok el.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a hely bezárt, és megnyílt Nick közép-európai konyhát felvonultató, Duna névre hallgató étterme (a következő képen látható körözöttes flatbread, azaz lángos is innen származik.) Az étteremnek jelenleg (sajnos) éppen új helyszínt keresnek.

 

Duna (@eatduna) által megosztott bejegyzés,

Nick nem csüggedt, most újabb helyet nyitott, nevezetesen a Smokebread-et. Tényleg vadiúj, 2018. július 10-én kezdtek bele, elsősorban ebédlőhelynek szánják, és nem másra épül majd, mint a magyar krumplis lángosra. Legalábbis szó szerinti fordításban, (ha a Hungarian potato flatbread-et nézzük, ahogy ő hívja.) Mert azt azért el kell mondanunk, hogy az ő „lángosuk” azért egész másképp néz ki, mint a mienk, de ez nem is feltétlen baj. Inkább egy átmenet a görög pita, az arab laffa, a kenyérlángos, a tócsni és a sima krumplis lángos közt.

Receptajánló:

Az ihletet mindenképpen és beismerten a magyar étel adta, viszont Nick kénytelen volt a helyi ízlésre szabni, valami olyasmi formában tálalni, amit ott, San Franciscoban is szívesen vásárolnak és fogyasztanak az emberek.

 

Smokebread (@smkebrd) által megosztott bejegyzés,

Egyébként úgynevezett mezzéket, kelet-európai ihletésű mártogatósokat és szuper salátákat is lehet kapni a lángos mellé, ha valaki arra jár, az egyrészt szerencsés, másrészt nézzen be hozzájuk!

Instagramjukat itt találjátok.

És ezeket láttad?

via és via, címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!