Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A 70 nevű tócsni, vagyis a lepcsánka

Nem csalás, nem ámítás, segítségetekkel pontosan 70-féle nevét sikerült összegyűjtenünk ennek az egyszerű krumplilepénynek.

Néhány hete Minek nevezzelek? Mondjuk, lepcsánkának! címmel írtunk a tócsniról, és azt kértük, ha ismeritek valamelyik névváltozatát, jelezzétek, hogy a NoSaltyn szerepelhessen a legteljesebb lepcsánka-szinonimagyűjtemény. A segítségetekkel sikerült 70 variációt összeszednünk!

Köszönjük, és íme, a nevek

bandurák, bere, beré, berét, berhe, bodag, borzaska, bramborák, buhi, cicedli, cicege, cincogó, cinke, derrentyű, egérke, enge-menge, görhöny, hadi, hadirántotta, harula, hlebcsánka, hremzli, Kartoffelpuffer, kremzli, krumplibaba, krumplifasírt, krumplilepény, krumplimálé, krumpliplacki, krumpliprósza, krumplitócsni, krumplis tócsni, lapcsánka, lapcsinka, latke, lapotya, lapótya, lapotyka, lepcsák, lepcsánka, lepkepotyi, leppalacsinta, mackó, macok, macskanadrág, matutka, matyutyka, medvetalp, nist, pacsa, pacsni, placki, prósza, recsege, reszelt krumplis, röstiburgonya, rösztike, siligó, sisznyi, smacog, sündisznó, süni, szisznyi, tocsi, tócsi, tocsnyi, tócsni, tócsnyi, toksa, vakhús.
 

 

Az alaprecepthez még néhány olvasói ötlet, amivel fel lehet dobni: sok petrezselyem, snidling, füstölt sonka, márványsajt, csirkemáj, de ez utóbbi hárommal, esetleg még pörkölttel meg is lehet tölteni – ha palacsintányi méretűek, majd ezeket félbehajtva vagy feltekerve sütőbe tesszük.

Még több tócsni recept itt >>

Szólj hozzá!

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!