Egész Amerika a magyar lángosról lelkendezik!

Nekünk teljesen hétköznapi dolog, egy óceánnal odébb viszont a legnagyobb újdonság: egy food truck, amit fél New York kerget, hogy megkóstolhassa a lángosát!

Korábban már mi is írtuk a New York utcáit 2014 áprilisa óta járó Langos Truckról (lángosos kocsiról), ami magyar lángost árul a világ legnagyobb városának lakói számára. Most a food truck üzemeltetőjéről, Prepuk Zsoltról közölt beszámolót gasztronómiai rovatában a The New York Times című amerikai napilap internetes kiadása.

"Ha magyar vagy, a lángos (ejtsd: LAHN-gauche) a nyár íze, a szárazföldtől körülvett ország lakosai által magyar tengernek hívott, 50 mérföld hosszú Balatonra néző pázsiton eltöltött napoké" - írta Ligaya Mishan, a cikk szerzője. "Ha nem vagy magyar, a lángost tévedésből egy kicsi, hiányos pizzának nézheted és dúsabb örömök reményében ki is hagyhatod. Kár lenne" - tette hozzá.

A Budapestről elszármazott, 39 éves Prepuk Zsolt 16 évvel ezelőtt horgonyzott le New Yorkban. Több étteremben pincérkedett, mielőtt nyakába vette volna az utcákat, hogy "meggyőzze a New York-iakat, hogy gyerekkorának uzsonnája ugyanolyan nélkülözhetetlen a járdák (járókelői) számára, mint a perec vagy a falafel".

A lap szerint a magyar vállalkozó háromfajta lángost kínál: fokhagymás-sajtos-tejfölöset, ötszínű kaliforniai paprikával megszórtat, és olyat, amelyet szűzpecsenyével, savanyú uborkával, jalapeno paprikával és ázsiai chiliszósszal hintett meg. De kérésre akár rögtönöz is feltétet Prepuk. Emellett töltött káposzta, borsófőzelék, Connecticut államból beszerzett debreceni és újabban egy New Jersey-i farmról származó mangalicakolbász is szerepel az ebédeltető furgon választékában.

Azt, hogy a hét folyamán New Yorknak melyik szegletében bukkan fel az igazából krumplis lángosra szakosodott Langos Truck, a Twitteren, a Facebookon vagy telefonon lehet megtudni.

(via MTI)

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Hát igen a magyar színvonal .. is látszik a lepukkant lakókocsin.. ez tényleg remek hír.. xD Dehát nincs mit szégyenleni ezen hiszen ez jellemezi Magyarorszart.. ;) :D Meg az NYT-s oldalt sem igen akarja behozni.. tuti hogy nem nálam van a hiba azért 1000MB/s net mellet.. ;)

lternesz

Megkeseredett egy barom lehetsz, aki csak ócsárolni tud magyarul, de örülni nem. Remélem már elhúztál innen oda, ahol jól érzed magad, s elfelejted ezt a nyelvet, s ezt az oldalt is.

Törölt felhasználó

Akkora barom mint te.. nem vagyok birka hogy azt fényezzem amit nem akarok mint TI! A szavaidat meg válogasd meg bevándorló világos mert nem dugtam anyádat hogy pajtásod legyek!!!

lternesz

A stílus maga az ember. Aki leszarozza a hazáját - bár kétlem, hogy neked Magyarország a hazád - az ne kérjen ki semmit. Eléggé megválogattam így is te szerencsétlen.

Törölt felhasználó

Fizetem az adót a semmiért azért hogy nektek segélyre legyen... akkor meg ne mond már meg hogy milyen véleményem legyen...

Törölt felhasználó

Minek örüljek?! Nézd meg a képeket róla.. aztán akkor pampogj! Román cigány!!!

lternesz

Kicsit mellé l?ttél, menj el szemészetre a pszichológus mellett.

lternesz

A stílus maga az ember. Aki leszarozza a hazáját - bár kétlem, hogy neked Magyarország a hazád - az ne kérjen ki semmit. Eléggé megválogattam így is te szerencsétlen.

Boribon

Nincs itt egy moderator, hogy kitorolje ezt az idiota trollt?!

Miss Lemon

A hozzászólásokat moderáltuk, egyúttal felhívjuk minden felhasználó figyelmét arra, hogy a sért?, személyesked?, trágár megnyilvánulások az oldalról való kitiltást vonják maguk után. Rehova Kata NoSalty.hu

Boribon

Koszi szepen, Kata!

Vichy27

20 éve Stockholmban láttam "Langos" feliratú bódé el?tt kígyózó sort. Ott kaviáros-hagymás volt a men? :-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek