GDF SUEZ Macaron Nap a Bálnában

Idén 3. alkalommal rendezik meg a Macaron Napot. Ez a színes-szagos édesség 2012-ben indult hódító útjára, azóta pedig széles körben ismertté és népszerűvé vált - itthon is.

Macaronok

Miért olyan nagy szám a macaron, hogy külön napot szentelnek neki? Mert színes, finom, vidám és szerethető, híre pedig szájról-szájra száll.

Tudtad?

A macaron Franciaországban népszerű, különleges desszert, küllemre leginkább a habcsókra emlékeztet. Darált mandulából, cukorból és tojásfehérjéből készül. Két 3 cm-es ropogós korongját általában csokoládés, vagy más, nem túl édes, inkább kesernyés vagy savanyú krémmel tapasztják össze.

Már az első Macaron Napon hangsúlyos szerepet kapott a rendezvényen a macaron verseny, amelynek keretében minden kiállító, és több mint 10 házi macaron-készítő macaronjait értékelhette a három tagú zsűri: Mautner Zsófia, Kiss Mariann és Laurent Vandenameele.

A második Macaron Napon már 14 kiállító szerepelt: többek közt a Francia Kamara, a Francia Iskola, macaron ízű teák, macaron-ékszerek és kiegészítők, édességes könyvek, macaron-szappanok és persze sok-sok macaron színesítette a kínálatot. Természetesen ezúttal is volt macaron-verseny, a zsűrit pedig Mautner Zsófia, Harmath Csaba, Raj Ráhel és Laurent Vandenameele alkotta.

A második Macaron Nap szintén olyan jól sikerült, hogy a szervezők idén is megrendezik a nagy napot. Az idei rendezvénynek a Bálna ad otthont március 20-án - ez egyébként a nemzetközi Macaron Nap dátuma is. Elsősorban természetesen Párizsban és New Yorkban van hagyománya: ott ehhez hasonló rendezvényt ugyan nem tartanak, de a cukrászdákban macaron-kóstolókkal várják a vendégeket, az aznapi bevételt pedig jótékonysági célra fordítják.

Idén egy elképesztően profi kávéfőző gárda is csatlakozik a budapesti eseményhez: több újhullámos kávézó képviselteti magát, akik a legjobb minőségű alapanyagokat használják, a fekete nedűt pedig minden esetben profi baristák készítik szigorú beállítási paraméterek alapján. És ha ez még nem lenne elég, további alkoholos italok is szerephez jutnak: lesz még pálinka és pezsgő, hiszen néhány macaron-kombinációtól ez sem áll távol.

Számos tavalyi kiállító idén is visszaigazolta a részvételét: a Four Seasons Budapest, a La Praline, a Sugar!Shop, a Sofitel, a Desszert, a Neked, a Sarki Fűszeres, és a Rosinante Szálloda is.

Sok új kiállító is debütál idén a GDF SUEZ Macaron Napon, köztük lesz egy igazi különlegesség: 100%-ban egészséges és természetes összetevőkből készült macaronnal érkezik az ÉletKonyha!

Az idei Macaron verseny zsűrijében megismerkedhettek: Mihályi László, Stephane Gerphagnon, és Veszely Attila mestercukrásszal, Harmath Csaba, gasztronómiai szakértővel, és nem utolsó sorban, Kárai Dáviddal, a NoSalty főszerkesztőjével.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...