6 indokot is mondunk, miért egyél sokkkkkal több lilakáposztát

A lila- vagy vöröskáposzta a téli szezon igen gyakori vendége, és legfőképp párolva találkozunk vele. De azt tudjuk, hogy amellett, hogy a narancsos kacsa meg a sült liba legtutibb körete, mennyire egészséges?

Egy fej lilakáposzta nem egy nagy összeg, ellenben virítóan élénk színével, univerzális mivoltával szuper alapanyag a konyhában: ne tévesszen meg minket az, hogy "ez csak egy káposzta", mert jóval többet rejt magában, mint a megpárolás lehetősége. A vörös- avagy lilakáposzta ugyanis rostdús, és tele van olyan tápanyagokkal, amikről nem biztos, hogy tudsz.

Vegyük sorra, miért kellene jóval többet ennünk belőle szezonban, katt a galériára!

Forrásunk volt.


Még több érdekes alapanyag és recept:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...