Letartóztattak egy nőt, mert berúgott a vaníliakivonattól

Igen, a vaníliakivonattól be lehet rúgni, de senki ne próbálkozzon vele, mert elég drága mulatság.

Érdekes esethez riasztották a rendőröket múlt héten az egyesült államokbeli Connecticutban. A járókelők hívták a hatóságokat, miután egy 50 éves nő a kocsijával megállt az egyik kereszteződésben, szemei pedig csukva voltak.

Miután a rendőrök kiértek a helyszínre, megpróbáltak beszélni a nővel, de nem sikerült, mert az csak hebegett-habogott, a lehelete pedig vaníliaillatú volt. Miután a járőrök átnézték a nő kocsiját, jó pár üveg VANÍLIAKIVONATOT találtak benne. A hölgy tehát feltehetőleg attól rúgott be, és vezetett ittasan, amiért elnyerte méltó büntetését, mert a rendőrök bevitték őt az őrsre.

Hogy került alkohol a vaníliakivonatba?

Igazából, annyira nem meglepő, hogy a hírben szereplő hölgy berúgott a vaníliakivonattól, mivel az ilyen termékek általában 35-40% alkoholt (etanolt) tartalmaznak. Az alkohol a sütés során rendszerint elpárolog, de ha egy az egyben megisszuk, akkor a folyadék hatása valami hasonló lesz ahhoz, mintha likőrt fogyasztanánk. A vaníliai kivonat nem összetévesztendő a vaníliaaromával, ami mesterségesen előállított íz.

Tegyétek inkább a sütitekbe:

Vaníliakivonattól berúgni elég drága mulatság. Márkától függően egy kis üvegcse ára több ezer forint is lehet.

Ezeket olvastad már?

via Delish

Címlapról ajánljuk