Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt a válasz, meddig állnak el a húsok a fagyasztódban!

Nyers húst vásárolni önmagában nem nehéz feladat, kimatekozni viszont, hogy hány napig áll el és meddig tárolható a fagyasztóban, már egy kicsit fogósabb kérdés. 

A fagyasztó minden háztartás legnagyobb kincsesládája, szinte sosincs benne elég hely ahhoz, hogy minden megvásárolt de félrerakott élelmiszerünk beférjen. A legtöbb ideig fagyasztóban tárolt feldolgozatlan termék a nyershús, amelyet fajtájától függően akár egy évig is tárolhatunk a jégen, derül ki a proaktivdirekt.hu cikkéből. 

De mi a megfelelő hőfok, amelyen érdemes tárolni a lefagyasztott ételeket? 

A fagyasztott élelmiszerek átlagosan -18°C-on tárolhatóak a legideálisabban, az ennél alacsonyabb vagy magasabb hőmérséklet ronthat az elkészült étel ízén és minőségén is. 

Ezt olvastad már? - Legyen a fagyasztódban mindig... 

Míg a darált és darabolt húsok 3-4 hónapig bírják jól a jégen, addig az egész baromfi- és vadhúsok akár 12 hónapig is tárolhatók. Egy kicsit részletesebben: 

  • Az egész csirke és pulykahús 12 hónapig használható fel
  • A darabolt baromfik átlagosan 9 hónapig bírják jól a jeget
  • A sertés, a marha, a borjú és a bárányhús 4-12 hónapon keresztül áll el attól függően, melyik részt tárolod.
  •  A zsírosabb halakat 2-3 hónapig, míg soványabb fajtáikat 6 hónapig tartalékolhatod.  
  • A darált húsok fajtától függetlenül 3-4 hónapig bírják frissen, 
  • míg a hőkezelt húsok, úgy mint a virsli, szalonna, kolbász, bacon 1-2 hónapig állnak szolgálatra készen. 

EZ IS ÉRDEKES LEHET:

via: proaktivdirekt, nosalty

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!