Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ilyen is lehet az ellátás - meglepő beszámoló a dél-pesti kórházból

A kórházi koszt kapcsán általában rossz emlékek jutnak az ember eszébe. Most egy igazán pozitív történettel találkoztunk, ami még minket is meglepett.

Ha egy társaságban, vagy Facebook-csoportban szóba kerül a kórházi koszt, akkor általában negatív kontextusban. Ritkán hallani arról, hogy finom ételt szolgálnak fel egy-egy betegnek, pedig vannak pozitív példák is. Most egy ilyet osztott meg Renáta egy vegán csoportban. A hölgy is növényi étrendet követ, így nem eszik semmilyen állati eredetű élelmiszert: tojást, tejterméket és halat(!) sem. 

Renáta a Jahn Ferenc Dél-pesti kórház betege. Az ott dolgozóknak először csak annyit mert mondani, hogy vega, mert azt hitte, nem elfogadott a vegánság. Ami ezután történt, az nagyon meglepte:

Az infúzió bekötéskor látta a nővér a tetoválásom és mondta, hogy akkor ezért nem ettem meg a tökfőzeléket... Miért nem mondtam, hogy vegán vagyok? Már telefonált is a konyhára, hogy ma már legyen ebédem. Névre szóló kaját kaptam, és lehet, hogy nem olyan nagy szám, de jól laktam és finom is volt! Egy szóval nem mondták, hogy egészségtelen amit csinálok, vagy hasonlók - számol be a pozitív történésekről Renáta.

A történet itt nem ért véget. Renátát egy dietetikus is meglátogatta, hogy megkérdezze, meg van-e elégedve az ételekkel.

„Esküszöm nektek, hogy könnybe lábadt a szemem!!!” írja Renáta, aki megköszönte a dolgozóknak, hogy ennyire odafigyelnek rá. A nő ezek után krumplikrémlevest, brokkolifőzeléket és almakompótot kapott.

Renátát mi is megkerestük. Elmondta, hogy elégedett az ellátással, és a nővérek is nagyon kedvesek vele. Nagyon jól esett neki a kórházban dolgozók gesztusa.

Renátának jobbulást kívánunk, és köszönjük, hogy megosztotta velünk történetét!

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ma.il
ma.il / ma.il Tue, 2019-01-29 14:10

honnan tudod, h valaki vegán? ne aggódj, elmondja akkor is, ha nem kérded...
tetoválva. ez már új szintje a viccnek

bunny17n
bunny17n Wed, 2019-01-30 09:32

valahogy gondoltam, hogy az első komment negatív lesz. sajnálatosan nyomorult életed lehet,ha egy jó hírben is a rosszat látod.

ma.il
ma.il / ma.il Mon, 2019-02-18 12:44

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
imádom a személyeskedést. olyan jól belövi a másik intellektusát és vitakultúráját. általában együtt jár a humorérzék hiányával. és persze azt se felejtsük el, hogy mindenki saját magából indul ki. részvétem, nyuszika