Ilyen is lehet az ellátás - meglepő beszámoló a dél-pesti kórházból

A kórházi koszt kapcsán általában rossz emlékek jutnak az ember eszébe. Most egy igazán pozitív történettel találkoztunk, ami még minket is meglepett.

Ha egy társaságban, vagy Facebook-csoportban szóba kerül a kórházi koszt, akkor általában negatív kontextusban. Ritkán hallani arról, hogy finom ételt szolgálnak fel egy-egy betegnek, pedig vannak pozitív példák is. Most egy ilyet osztott meg Renáta egy vegán csoportban. A hölgy is növényi étrendet követ, így nem eszik semmilyen állati eredetű élelmiszert: tojást, tejterméket és halat(!) sem.

Renáta a Jahn Ferenc Dél-pesti kórház betege. Az ott dolgozóknak először csak annyit mert mondani, hogy vega, mert azt hitte, nem elfogadott a vegánság. Ami ezután történt, az nagyon meglepte:

Az infúzió bekötéskor látta a nővér a tetoválásom és mondta, hogy akkor ezért nem ettem meg a tökfőzeléket... Miért nem mondtam, hogy vegán vagyok? Már telefonált is a konyhára, hogy ma már legyen ebédem. Névre szóló kaját kaptam, és lehet, hogy nem olyan nagy szám, de jól laktam és finom is volt! Egy szóval nem mondták, hogy egészségtelen amit csinálok, vagy hasonlók- számol be a pozitív történésekről Renáta.

Az ételek kifogástalanok voltak

A történet itt nem ért véget. Renátát egy dietetikus is meglátogatta, hogy megkérdezze, meg van-e elégedve az ételekkel.

„Esküszöm nektek, hogy könnybe lábadt a szemem!!!” -írja Renáta, aki megköszönte a dolgozóknak, hogy ennyire odafigyelnek rá. A nő ezek után krumplikrémlevest, brokkolifőzeléket és almakompótot kapott.

Renátát mi is megkerestük. Elmondta, hogy elégedett az ellátással, és a nővérek is nagyon kedvesek vele. Nagyon jól esett neki a kórházban dolgozók gesztusa.

Renátának jobbulást kívánunk, és köszönjük, hogy megosztotta velünk történetét!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek