Lerántotta a leplet a brit királyi család kedvenc karácsonyi PUDINGJA receptjéről

Királyi hangulatban szeretnéd ünnepelni a karácsonyt? Most megteheted, a brit királyi család ugyanis közzétette karácsonyi pudingjuk receptjét. Előre szólunk, ezt a desszertet csak felnőtteknek ajánljuk!

A britek karácsonyi pudingja merőben különbözik attól a pudingtól, amit mi itthon megszoktunk. Ebbe az ételbe egyszerre kerül többféle aszalt gyümölcs és nem kis mennyiségű alkohol is. A királyi családnál régi hagyománya van a desszertnek, állításuk szerint nincs olyan ünnep, hogy ne szolgálnának fel egy nagy adag karácsonyi pudingot - derül ki a 24.hu cikkéből.

A királyi család Instagramján pár napja publikálták a receptet, íme a hozzávalók, amelyből két darab egykilós puding készíthető:

  • 250 g currant mazsola (ez egy sötétebb fajta mazsola)
  • 250 g ribizli
  • 185 g sultana mazsola (malagaszőlő)
  • 150 g kandírozott citrom- és narancshéj mix
  • 250 g apróra vágott marhafaggyú
  • 250 g zsemlemorzsa
  • 90 g liszt
  • 12 g pudingfűszer (őrölt fahéj, szerecsendió, szegfűbors)
  • 2 egész tojás
  • 180 g demerara cukor (nádcukor)
  • 275 ml sör
  • 40 ml barna rum
  • 40 ml konyak

A recept szerint, aki nem szeretne alkoholt tenni a desszertbe, használhat narancslevet vagy hideg teát is.

Jöjjön az elkészítés módja!

  • Minden száraz hozzávalót összeöntünk, és alaposan összekeverünk.
  • A keverékhez hozzáadjuk a tojásokat és az alkoholos italokat. Ezeket is jól összedolgozzuk.
  • Kikenünk két pudingos tálat egy kevés olajjal.
  • Elfelezzük a masszát, majd alaposan lenyomkodva belekanalazzuk a tálakba.
  • Mindkettőt lefedjük sütőpapírral.
  • Egy nagy edénybe tesszük őket, és az edényt feltöltjük háromnegyedéig vízzel.
  • Az edényt lefedjük alufóliával.
  • Hat órán keresztül főzzük.
  • Amikor kihűlt a puding, száraz, sötét helyre tesszük.
  • Karácsony napján hasonló technikával 3-4 órán át lassú tűzön melegítjük.
  • Kihűlve kifordítjuk egy tányérra, díszítjük ízlés szerint gyümölccsel – például cseresznyével, ribizlivel vagy meggyel – , és kevés konyakkal meglocsolva, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...