Lerántotta a leplet a brit királyi család kedvenc karácsonyi PUDINGJA receptjéről

Királyi hangulatban szeretnéd ünnepelni a karácsonyt? Most megteheted, a brit királyi család ugyanis közzétette karácsonyi pudingjuk receptjét. Előre szólunk, ezt a desszertet csak felnőtteknek ajánljuk!

A britek karácsonyi pudingja merőben különbözik attól a pudingtól, amit mi itthon megszoktunk. Ebbe az ételbe egyszerre kerül többféle aszalt gyümölcs és nem kis mennyiségű alkohol is. A királyi családnál régi hagyománya van a desszertnek, állításuk szerint nincs olyan ünnep, hogy ne szolgálnának fel egy nagy adag karácsonyi pudingot - derül ki a 24.hu cikkéből.

A királyi család Instagramján pár napja publikálták a receptet, íme a hozzávalók, amelyből két darab egykilós puding készíthető:

  • 250 g currant mazsola (ez egy sötétebb fajta mazsola)
  • 250 g ribizli
  • 185 g sultana mazsola (malagaszőlő)
  • 150 g kandírozott citrom- és narancshéj mix
  • 250 g apróra vágott marhafaggyú
  • 250 g zsemlemorzsa
  • 90 g liszt
  • 12 g pudingfűszer (őrölt fahéj, szerecsendió, szegfűbors)
  • 2 egész tojás
  • 180 g demerara cukor (nádcukor)
  • 275 ml sör
  • 40 ml barna rum
  • 40 ml konyak

A recept szerint, aki nem szeretne alkoholt tenni a desszertbe, használhat narancslevet vagy hideg teát is.

Jöjjön az elkészítés módja!

  • Minden száraz hozzávalót összeöntünk, és alaposan összekeverünk.
  • A keverékhez hozzáadjuk a tojásokat és az alkoholos italokat. Ezeket is jól összedolgozzuk.
  • Kikenünk két pudingos tálat egy kevés olajjal.
  • Elfelezzük a masszát, majd alaposan lenyomkodva belekanalazzuk a tálakba.
  • Mindkettőt lefedjük sütőpapírral.
  • Egy nagy edénybe tesszük őket, és az edényt feltöltjük háromnegyedéig vízzel.
  • Az edényt lefedjük alufóliával.
  • Hat órán keresztül főzzük.
  • Amikor kihűlt a puding, száraz, sötét helyre tesszük.
  • Karácsony napján hasonló technikával 3-4 órán át lassú tűzön melegítjük.
  • Kihűlve kifordítjuk egy tányérra, díszítjük ízlés szerint gyümölccsel – például cseresznyével, ribizlivel vagy meggyel – , és kevés konyakkal meglocsolva, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek