II. Erzsébet és férje is ezért az egyszerű leveles sütiért rajonganak

A királynő és férje étkezési szokásai és kedvencei sokban különböznek, de van egy bizonyos édesség, amiért mindketten odavannak: ez pedig az almás párnácska!

A királyi család étkezési szokásairól már többször is írtunk, legutóbb II. Erzsébet kedvenc gyorskajájára derült fény, és Meghan Markle egész napos menüjét is bemutattuk nektek.

Most egy olyan fogásról rántották le a leplet, amit a királynő és férje, Fülöp herceg is szívesen fogyaszt a vasárnapi sültek után, desszertként. Ez pedig a levelesalmás párnácskavagy almás erszény, kinek hogy tetszik az elnevezés.

A királyi szakértő állítása szerint kevés olyan étel szerepel a listán, amiért egyaránt odavan mindkettőjük, viszont azt is kiemelte, hogy sosem előre fagyasztott tésztából készül az az almás finomság.Természetesen mi is meglepődnénk, ha a leveles tészta mirelit változata kerülne elő náluk...

A fő fogás a sült marhahús, mindig közepesen sütve, amit sült burgonyával és zöldségekkel tálalnak. Az ebéd egyébként nem tart tovább egy óránál, utána pedig szigorúan a királynő szokásos sétája következik.

Készítsd el otthon a pár kedvenc csemegéjét – 3 nagyon hasonló receptet kínálunk:

A királyi pár – mostanra már 93 és 98 éves – tagjai közt azonban akad még egy olyan desszert, amit nem vetnek meg, de ezt a főételek előtt fogyasztják. A finomság nem más, mint a mousse!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: getty

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek