Ősszel a boldogságot sütőtökből gyúrt, dióbundás gombóc jelenti

Vegyünk be egy újabb klasszikus receptet az őszi sütőtökösítési programba: a lekváros gombóc tésztáját is tegyük narancssárgává és aromássá a szezonális zöldséggel, töltsük sűrű szilvaízzel, forgassuk karamellizált diós bundába.

A világ, amiben élünk, jóval nagyobb hatással van ránk, mint gondolnánk: az évszakok folyamatos váltakozása minket is szezonális lényekké tesz, állandóan változó igényekkel, ízléssel. Magyarán ősszel más ízekre vágyunk, mint tavasszal, amely vágyakozásnak konkrét megnyilvánulása lehet például egy lekváros gombóc tésztájának sütőtökössé változtatása. Igen, az őszi zöldség is adhatja alapját ennek a pofonegyszerű, kéthozzávalós masszának, amit a megszokott módon, de nem a megszokott ízekkel készíthetünk el. Lássuk, miben változik még a sütőtökös lekváros gombóc!

Nézd meg galériánkban, hogyan készül a lekváros sütőtökgombóc!

A szilvalekváros sütőtökgombóc teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek az őszi recepteknek is adj egy esélyt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!