Ősszel a boldogságot sütőtökből gyúrt, dióbundás gombóc jelenti

Vegyünk be egy újabb klasszikus receptet az őszi sütőtökösítési programba: a lekváros gombóc tésztáját is tegyük narancssárgává és aromássá a szezonális zöldséggel, töltsük sűrű szilvaízzel, forgassuk karamellizált diós bundába.

A világ, amiben élünk, jóval nagyobb hatással van ránk, mint gondolnánk: az évszakok folyamatos váltakozása minket is szezonális lényekké tesz, állandóan változó igényekkel, ízléssel. Magyarán ősszel más ízekre vágyunk, mint tavasszal, amely vágyakozásnak konkrét megnyilvánulása lehet például egy lekváros gombóc tésztájának sütőtökössé változtatása. Igen, az őszi zöldség is adhatja alapját ennek a pofonegyszerű, kéthozzávalós masszának, amit a megszokott módon, de nem a megszokott ízekkel készíthetünk el. Lássuk, miben változik még a sütőtökös lekváros gombóc!

Nézd meg galériánkban, hogyan készül a lekváros sütőtökgombóc!

A szilvalekváros sütőtökgombóc teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek az őszi recepteknek is adj egy esélyt:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...