Sütőtök váltja a rácsos linzer baracklekvárját, mert ősz van

A rácsos linzer bármelyik hónap és időszak boldogságot hozó süteménye lehet, azonban a sütemény sütőtökös verziója kifejezetten és kizárólagosan őszi csemege. Készítsünk belőle egy nagy tepsivel a borongós napokra, hadd hozzon boldogságot kicsiknek-nagyoknak!

Első ránézésre akár azt is hihetnénk, hogy ezen a kedves kis tányéron egy baracklekváros rácsos linzer pihen – érdemes azonban egy közelebbi szemügyrevételt is adni az édességnek, amely során rájövünk majd, hogy pontosan milyen meglepetés vár ránk az omlós tészta belsejében. Bizony, a fanyar dzsemet, ősz lévén, fűszeresen pikáns sütőtökpüré váltotta fel a rácsos linzer közepén, de aggodalomra semmi ok, nem változtatta meg drasztikusan. Csupán mélyebb, karakteresebb, ősziesebb jelleget adott neki, csakúgy, mint a tésztába rejtett barnított vaj... de ne rohanjunk ennyire előre, mindent vegyünk végig szépen, sorban, a maga idejében!

Nézd meg galériánkban a sütőtökös rácsos linzer elkészítésének lépéseit!

A sütőtökös rácsos linzer teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek az őszi recepteknek is adj egy esélyt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!